Ігор Коломойський / фото Синиця Олександр

27 жовтня Шевченківський районний суд продовжить розглядати клопотання сторони обвинувачення про продовження терміну утримання під вартою для бізнесмена Ігоря Коломойського. 

Йому інкримінують шахрайство та легалізацію майна, отриманого злочинним шляхом. Під час розгляду справи суд 2 вересня обрав Коломойському запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці з можливістю застави в 509 млн грн, а пізніше переглянув розмір застави в бік збільшення до 3,9 мільярда гривень.

Наприкінці вересня Апеляційний суд залишив Коломойського під вартою, відхиливши апеляцію сторони захисту про звільнення бізнесмена і аргументи в необґрунтованості підозр і непомірно великому розмірі застави, сума якого була визначена судом першої інстанції.

6 жовтня Київський апеляційний суд відмовив адвокатам Коломойського, які просили зменшити розмір застави до початкового рівня, а 24 жовтня відмовився замінити Коломойському утримання під вартою на домашній арешт. 21 жовтня Олександр Лисак повідомив, що під час перебування в ізоляторі тимчасового тримання Коломойський "має серйозні проблеми" з доступом до медичної допомоги.