В Україну заходить тренд на творчі відпустки / фото new-wall.com

В Україну заходить західний тренд на саббатікал – творчі відпустки, які працівники беруть, коли втомлюються, "вигорають" чи просто хочуть подумати про те, куди далі рухатися. 

Тепер і в Україні компанії дозволяють працівникам йти на канікули на декілька місяців або навіть на рік, йдеться у сюжеті "2+2".

Журналісти дізналися, що деякі роботодавці навіть оплачують такі канікули, і переважно таке практикують у сфері IT та у творчій індустрії. 

Відео дня

Читайте такожBloomberg: локдауни вб'ють свободу, якщо стануть новою нормою"Якщо в короткостроковому періоді… – це… додаткове навантаження на людей в команді, але в довгостроковій перспективі маємо відпочилу лояльну людину, яка повернулась, в неї знову горять очі…", – сказала ресурсний менеджер однієї з IT-компаній Катерина Станова.

Законодавство України поки що не пристосоване до саббатікалу, бо Кодекс законів про працю, який діє в нашій державі, прийняли ще близько 50 років тому.

"Зародилося таке явище (саббатікал – Ред.) у Гарварді, де професори, які працювали шість років в університеті, могли на рік зробити паузу. Втім, коріння сягає ще далі, можна згадати і римського імператора Діоклетіана (22 грудня 244 – 3 грудня 311 – Ред.), який так втомися від політики, що просто чкурнув вирощувати капусту", – зазначається в сюжеті.

Раніше стало відомо, що у світі в молоді з’явився новий тренд – мільйони людей показово саботують роботу та звільняються. Молодь, зокрема, масово звільняється у Німеччині, в США, Японії та Китаї.

Вас також можуть зацікавити новини: