В Херсонській ОВА розповіли про стан 2-місячної дитини, постраждалої внаслідок атаки РФ / колаж УНІАН, фото Олександра Прокудіна, скріншот

2-місячна дівчинка, яка була тяжко поранена внаслідок ворожого обстрілу у передмісті Херсона 13 листопада, перебуває в лікарні. Коли росіяни вкрили Херсонщину вогнем, дитинаперебувала в автівці разом з мамою та дідусем. 

Про стан дівчинки та її мами розповів очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін. Він також оприлюднив фото дитини. 

"Це янголятко учора стало жертвою російських терористів. Завдяки турботливим рукам наших лікарів вдалося минути біди. Немовля все ще знаходиться у середньому стані тяжкості, але головне, що стан не погіршується. За результатами проведених досліджень, у дитини діагностували закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, забій легень та нирок", – розповів посадовець.

Відео дня
фото Олександра Прокудіна

За його словами, наразі тяжкопоранену мати дитини підтримують за допомогою апарату штучної вентиляції легень. Жінка перенесла ампутацію частини лівої ноги, праву лікарям вдалося врятувати.

Нині вирішується питання фінансової підтримки родини. Мова йде про виплати з міського та обласного бюджетів, а також від товариства Червоного Хреста України.

"До збору коштів для подальшого лікування матері й донечки долучились і наші добрі друзі – Фонд громади міста Херсон "Захист". Вони відкрили збір на підтримку родини", – повідомив посадовець.

В ОВА уточнили, що мати дитини перенесла ампутацію лівої ноги на рівні нижньої третини стегна, на праву — накладено апарат зовнішньої фіксації. Заступник начальника Херсонської ОВА Ярослав Шанько повідомив, що планується перевезення немовляти та її мами до Одеси, де вони проходитимуть подальше лікування та реабілітацію.

Обстріл передмістя Херсона: що відомо про інцидент

13 листопада, у передмісті Херсона російська армія завдала удару по автомобілю. Там перебували троє людей, зокрема маленька дитина.

Відомо, що родина поверталася додому після медогляду. Через влучання машина загорілася: 36-річна мати 2-місячної дівчинки отримала травматичну ампутацію ніг, медики борються за її життя. 

Дідусь дитини загинув – згорів у машині. Вчора йшлося про те, що у маленької дівчинки діагностували мінно-вибухове поранення голови. За фактом цієї події відкрито кримінальне провадження.

Вас також можуть зацікавити новини: