На Хрещатику висаджують туї / Facebook, Илгам Гасанов

Мешканці столиці зранку 23 помітили, що каштани на Хрещатику замінили на туї.

Читайте такожУ центрі Києва більшість кав'ярень ще не почали працювати "на винос" (відео)

Таке рішення обурило чимало мешканців столиці, своє обурення вони почали висловлювати, зокрема, у соцмережах. Користувачі Facebook критикують міську владу та комунальників за спотворення естетики вулиці та нехтування традиціями міста, адже каштани здавна вважаються візитівкою Києва.

Відео дня

Водночас, в «Київзеленбуді» стверджують, що туї висадили тимчасово, перед реконструкцією Хрещатику, що має початись наступного року.

Cкріншот
Cкріншот
Cкріншот
Cкріншот
Cкріншот

"Нагадаємо, в наступному році розпочинається реконструкція вул. Хрещатик, в рамках якої на центральній вулиці столиці у лунках на бульварній частині будуть висаджені нові крупномірні дерева. Для збереження та догляду за ними передбачено влаштувати автоматичний полив", – йдеться в заяві «Зеленбуду».

Крім того, комунальники пояснили, що каштани «добре себе почувають у парках та скверах», однак «вздовж доріг, як на Хрещатику, вони починають хворіти».

«Під час повномасштабної реконструкції Хрещатика у 1998 році звузили широку бульварну зелену зону, і каштани опинилися впритул до дороги з величезним потоком автомобілів, що спричиняє високу загазованість повітря, велика площа асфальтового покриття постійно перегрівається. Додати до цього сіль, якою посипають дороги взимку, відсутність автоматичного поливу, мінуючу міль, і маємо результат», - наголосили вони.