У Києві вже кілька днів виконавча служба з поліцейськими карає злісних порушників правил дорожнього руху (ПДР). У них конфіскують автомобілі.

Про це йдеться у сюжеті програми "Спецкор" на каналі 2+2.

Зазначається, що водії реагують по-різному: хтось зовсім не сперечається, інші ж ще й погрожують.

Щоб потрапити до списку злісних порушників, достатньо мати чотири непогашених штрафів. Днями на евакуатор потрапив позашляховик, власник якого набрався штрафів на 130 тисяч гривень.

Читайте такожУ Києві велосипедист "провчив" таксиста за грубе порушення ПДР (відео)У Мін'юсті сподіваються, що таке покарання допоможе порушникам переглянути своє ставлення до закону.

"Ми повинні показати, що влада в Україні не залишається осторонь ситуації на дорогах та найжорсткішими методами будемо реагувати й наводити порядок... Кожен день гинуть люди. Люди, які абсолютно ніякого відношення не мають до тих горе-водіїв, які плювати хотіли на закон та перевищують швидкість на значні суми", - зазначив представник міністерства.

Раніше експерт пояснював, що автомобіль зможуть конфіскувати в тому випадку, якщо він належить злісному порушнику на правах власності. У тому випадку, якщо він не платить штрафи, рішення про стягнення передають у виконавчу службу, яка відкриває провадження. Після цього та спочатку пропонує все ж сплатити штраф добровільно, а в разі відмови примусово забирає машину і накладає на неї арешт. Різницю між вартістю конфіскованого майна та штрафом порушнику повертають. 

Вас також можуть зацікавити новини