Фото УНІАН

В Україні можуть почати конфісковувати автомобілі в злісних порушників швидкісного режиму, які не платять штрафи. Раніше про це заявили в Мін'юсті, таку можливість підтверджує юрист Богдан Глядик.

Про це він сказав в ефірі каналу "Україна 24".

За словами юриста, подібна ідея в Україні - не нова, в країні вже діє механізм стягнення заборгованості з боржників шляхом арешту на їх майно.

Відео дня

"Це можна робити, як і за несплату комунальних послуг, борги перед банком, борги за судовими рішеннями. А в цьому випадку зробили акцент на злісних порушниках швидкісного режиму, що систематично перевищують дозволену швидкість", - пояснив він.

Читайте такожОбмеження швидкості та нові знаки: водіям розповіли про важливі зміни на дорогах (відео)

За словами експерта, автомобіль зможуть конфіскувати в тому випадку, якщо він належить злісному порушнику на правах власності. У тому випадку, якщо він не платить штрафи, рішення про стягнення передають у виконавчу службу, яка відкриває провадження. Після цього та спочатку пропонує все ж сплатити штраф добровільно, а в разі відмови примусово забирає машину і накладає на неї арешт. Різницю між вартістю конфіскованого майна та штрафом порушнику повертають. 

На уточнююче запитання, чи може така процедура стосуватися будь-якої несплати, юрист пояснив, що юридично - так.

"Але зазвичай штраф 340 гривень, навіть якщо його подвоїти – це не та сума, заради якої варто докладати так багато зусиль", - додав він.

Раніше стало відомо, що в Україні вперше вилучили автівку у водія-боржника.

Вас також можуть зацікавити інші новини: