Бекірову призначили штраф у розмірі 150 тисяч рублів / фото Радіо Свобода

"Суд" в окупованому Криму заочно засудив українського активіста Едема Бекірова до семи років ув’язнення в колонії загального режиму.

Як повідомила в Facebook уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, "вирок" виніс підконтрольний Кремлю так званий «Центральний районний суд Сімферополя».

Крім того, Бекірову призначили штраф у розмірі 150 тисяч рублів.

Відео дня

Денісова закликала міжнародну спільноту продовжувати чинити тиск на Росію для припинення політичного переслідування громадян України та звільнення усіх, хто перебуває у незаконному ув’язненні на території РФ та тимчасово окупованого Криму, Донецької та Луганської областей.

Читайте такожРосія тримає за ґратами дев'ять громадянських журналів з окупованого Криму - МЗС

Справа проти Едема Бекірова

12 грудня 2018 року російські силовики затримали Бекірова на адмінмежі з окупованим Кримом. Його звинуватили у зберіганні, поширенні та транспортуванні понад 10 кг тротилу і 190 патронів.

У Бекірова ампутована нога, він хворий на цукровий діабет, переніс інфаркт і операцію на серці. Однак, незважаючи на тяжкий стан здоров'я Бекірова, його тримали в СІЗО.

7 вересня 2019 року в рамках обміну утримуваними особами Бекіров повернувся в Україну.

У вересні 2019 року в Києві Бекірову зробили дві операції на серці.

В РФ він залишався у статусі обвинуваченого. 14 травня 2020 року в окупованому Криму відновили розгляд кримінальної справи проти Бекірова.