В УГКЦ вважають, що зйомки кліпу були провокацією / фото instagram.com/soloviyka

Керівництво церкви святого Андрія (УГКЦ) у Львові хочуть звільнити за те, що дозволили знімати скандальний кліп письменника і музиканта Сергія Жадана та співачки Христини Соловій у стінах храму. Про це в ефірі "Говорить Великий Львів" заявив священнослужитель, доктор богослов’я та патристичних наук, УГКЦ Юстин Бойко. 

Він зазначив, що в церкві буде реформа, і це питання назріло не сьогодні.

За його словами, отці Василіани розуміють, що мають винести урок із цієї ситуації, втім хочуть зробити все виважено, оскільки це була відверта провокація.

Відео дня

"Провина отців церкви Андрія є явною. Вони порушили, крім принципів моральних, принцип церковного права, який каже, що церкву не можна використовувати для інших цілей, крім молитви і того, що служить слову Божому", - сказав Бойко.

Деталі скандалу через кліп на пісню "Серце" Соловій та Жадана 

Нещодавно Христина Соловій і Сергій Жадан випустили спільний кліп на пісню "Серце", навколо якого одразу ж спалахнув скандал. Частина його зйомок проходила у церкві святого Андрія у Львові. За сюжетом, співачка сидить у кріслі в центрі храму у відвертій червоній сукні, а потім зустрічається там із Жаданом. Також у кліпі можна побачити кадри інших пар, зокрема одностатевих, одна з них цілується. 

У церкві заявили, що кліп необхідно видалити з мережі, оскільки він "пропагує антихристиянські цінності". Там також стверджували, що раніше їх ознайомили з іншим сценарієм роботи.

Коментуючи реакцію церкви, співаки заявили, що жодного святотатства в роботі не закладалося. А Соловій і зовсім зняла з себе відповідальність за цей кліп, заявивши, що це була ідея Жадана. 

Вас також можуть зацікавити новини: