У Мінреінтеграції прокоментували затримки виплат ВПО / фото REUTERS

Виплати внутрішньо переміщеним особам (ВПЛ) надійдуть найближчим часом. На це в Міністерстві соціальної політики вже виділили 5,5 мільярда гривень.

Такою інформацією поділився прес-центр Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України на офіційній сторінці на Facebook. У повідомленні сказано, що на гарячі лінії відомства надходили численні звернення щодо затримки виплат внутрішньо переміщеним особам. Віце-прем'єр Ірина Верещук відправила запит до Мінсоцполітики щодо виділення коштів на цю ціль. Вона отримала відповідь, що на виплати вже спрямували 5,5 мільярда гривень.

Одночасно в Державній казначейській службі заявили про пріоритет у фінансуванні першочергових соцвиплат. Однак кошти для ВПО теж надійдуть найближчим часом. Надалі вся інформація про виплати для внутрішньо переміщених осіб, що надходить від Мінсоцполітики, буде публікуватися на сайті Міністерства реінтеграції.

Відео дня

Внутрішньо переміщені особи в Україні: остання інформація

Як повідомили в Міністерстві реінтеграції, станом на кінець січня на обліку перебувало близько 5 мільйонів внутрішньо переміщених осіб. Виплати для них продовжуються автоматично.

Грошова допомога від держави становить: 3 тисячі грн для дітей та осіб з інвалідністю та 2 тисячі грн для решти.

Кабмін в середині січня продовжив виплати роботодавцям за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. На це виділили 308 мільйонів грн з бюджету.

Верещук вважає, що нової масової хвилі біженців в західні області України не буде. Однак планова евакуація з прифронтових регіонів триває.

Вас також можуть зацікавити новини: