Сьогодні, 2 червня, о 21.30 на "1+1 Україна" вийде завершальний випуск спецпроєкту Дмитра Комарова "Рік. За кадром". У ньому покажуть залаштунки офісу Президента України та відкриють подробиці його роботи у воєнний час.

В репортажі Дмитра Комарова Керівник офісу Президента Андрій Єрмак показав, як виглядає ОПУ зсередини під час війни. Крокуючи темними коридорами з приглушеним червоним світлом та мішками з піском, він розповів журналісту, як організовувалась оборона будівлі, як ставляться до ризиків в ОПУ, а також прокоментував замахи на нього особисто.

Також Андрій Єрмак розповів про повідомлення з пропозиціями здатися, які приходили впливовим політикам на початку повномасштабного вторгнення.

Відео дня

"Я був свідком, і є людиною, яка знає деякі факти, кому, як і хто робив такі пропозиції. Але я можу сказати, що війна це великий іспит, і проходять його не всі", – сказав Андрій Єрмак.

В репортажі Керівник ОПУ показав Дмитру Комарову місце в центральному холі будівлі, де відбулось історичне підписання заявки на членство України в ЄС, а також відчинив двері свого кабінету.

Крім того, Керівник ОПУ поділився, як і де відбуваються важливі зустрічі, та розповів цікаві внутрішні подробиці однієї з них. Він провів журналіста у кімнату, де проходила зустріч з Президентом Міжнародного комітету Червоного хреста Мір’яною Сполярич-Еггер у грудні 2022 року. Тоді Червоний Хрест не міг забезпечити доступ до наших військовополонених, посилаючись на відсутність мандату. Тож Андрій Єрмак без попередження іноземних гостей запросив дружину командира "Азова" Дениса Прокопенка Катерину, сестру морського піхотинця Волини Тетяну Харько та  Мар’яну Мамонову, вагітну медикиню, звільнену з російського полону. За його словами, це справило приголомшливий ефект на гостей.

"Вони зайшли і годину, не вибираючи слів, розповідали всі ці жахи, що відбувалися. Президент [Міжнародного комітету Червоного Хреста] сиділа з представником в Україні просто чорного кольору. Їй не було що відповісти. Але додавати було нічого не потрібно. Це було неочікувано. Я вважаю, це було дуже важливо. Я останнім часом часто роблю так, щоб люди, які щось там думають щодо суті російського фашизму, отримали шокову терапію. Це теж є ще одна зброя, якою треба займатись. Це терапія правди", - розповів Андрій Єрмак.

До спецпроєкту "Рік. За кадром" Дмитра Комарова увійшли унікальні матеріали, що не потрапили до проєкту "Рік", а також нові подробиці відомих подій, про які раніше не можна було говорити.

Проєкти "Рік" та "Рік. За кадром" стали найрезонанснішими українськими проєктами про війну з початку повномасштабного вторгнення. Їх широко обговорювали у ЗМІ та активно коментували у соц мережах. Найвпливовіші видання світу – такі як The Times, The Independent, The Sun та ін. – неодноразово згадували його у своїх публікаціях та розбирали на цитати. Проєкти отримали рекордно високі рейтинги телеперегляду.

Загалом випуски обох проєктів на YouTube подивились більше 27 мільйонів разів. Дві частини проєкту "Рік" перекладені багатьма мовами світу, в тому числі французькою, іспанською, португальською та англійською.

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.