На Донеччині добігає кінця будівництво корпусу відділення фізичної та реабілітаційної медицини на території КНП "Обласний госпіталь для ветеранів війни м. Святогірська", наразі відбуваються пусконалагоджувальні роботи з підведення комунікацій.

Роботи проводять у рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", повідомляє Донецька ОДА.

"Назагал медичний заклад має 180 ліжок, де можуть проходити лікування хворі. Одним із пріоритетних напрямків діяльності закладу стане реабілітація учасників АТО/ООС. У відділенні працюватимуть реабілітологи, масажисти та психоаналітики", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Нині ремонтні роботи корпусу майже закінчили, відділення також отримає новітнє обладнання, на закупівлю якого з бюджету виділили понад 34 млн грн.

"Це різноманітні тренажери, в тому числі тренажери, які будуть працювати і в басейні, діагностичне обладнання, магнітно-резонансний томограф. Ультразвукова діагностика проводитиметься на найсучаснішому обладнанні, а також рентген-служба, лабораторні дослідження. Зараз ми проводимо підготовку фахівців, які зможуть працювати із цим обладнанням", - сказав директор департаменту охорони здоров’я ОДА Володимир Колесник.

Нагадаємо, заступник керівника Офісу президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко раніше повідомив, що у 2021 році по всій Україні планують створити 177 сучасних приймальних відділень лікарень.