Маленький львів'янин у тяжкому стані після удару РФ по Вінниці / фото Перше медичне об'єднання Львова

7-річного хлопчика, який постраждав внаслідок ворожого ракетного удару по Вінниці й отримав 45% опіків тіла, відправили на лікування до німецького Дрездена.

Про це повідомив голова Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов у своєму Telegram-каналі.

"Хлопчику, який постраждав внаслідок авіаудару у Вінниці, надають допомогу в Німеччині… Хлопчик перебуває у дуже важкому стані. Близько 45% тіла дитини вкрили зовнішні опіки, ще 35% - внутрішні. Вони настільки глибокі, що місцями навіть досягають кісток. Обгоріло обличчя, верхні та нижні кінцівки, дихальні шляхи. До того ж у Роми закритий перелом лівої руки та кілька уламків від снаряду у черепі", - зазначив Борзов.

Відео дня

За інформацією очільника ОВА, хлопчик приїхав до Вінниці зі Львова. 14 липня він разом з мамою поїхав навідати бабусю з дідусем у Вінницю і заодно записалися на консультацію до лікаря у клініку. Батько дитини залишився у Львові. Близько 11:00 зв’язок із сином та дружиною зник.

"Рому батько знайшов у Вінницькій обласній лікарні, і тільки три дні тому за результатами ДНК-експертизи дізнався про смерть 29-річної дружини Галини", - повідомив Борзов.

фото Перше медичне об'єднання Львова

За його словами, дитину з Вінниці транспортували до Львова для евакуації до Німеччини, де його чекає ще ряд медичних втручань, у тому числі пересадка шкіри та пластичні операції.

фото Перше медичне об'єднання Львова

Окрім Роми, ще двох постраждалих з опіками транспортували до Польщі - у Краків і Люблін.

фото Перше медичне об'єднання Львова

Як повідомляв УНІАН, 14 липня російські загарбники вдарили по Вінниці крилатими ракетами "Калібр", запустивши їх з акваторії Чорного моря. Ракети влучили у центр міста, де було багато людей.

Внаслідок обстрілу загинули 26 людей, з них 3 дітей. По медичну допомогу звернулися понад 200 осіб, з яких 68 було госпіталізовано.

Вас також можуть зацікавити новини: