В Україні запускають масштабний проект з відновлення Маріуполя - Mariupol.Reborn / Фото героя інтерв'ю УНІАН

В Україні запускають наймасштабніший з часів Другої світової війни в Європі проект з відродження міста. Йдеться про проект Mariupol.Reborn з відновлення Маріуполя після його деокупації. 

Цей проект буде реалізований за дорученням голови Донецької ОВА Павла Кириленка, за підтримки ЄБРР, Світового банку, USAID, компаній SCM та "Метінвест". На Mariupol.Reborn український бізнесмен Рінат Ахметов виділив $1,5 млн.

Також ряд міст виявив бажання допомогти у відновленні Маріуполя після його деокупації: це Варшава, Гданськ, Вроцлав, Утрехт.

Відео дня

Приєднатися до проекту Український бізнесмен вирішив через те, що рік тому Маріуполь через нелюдські дії російської армії став символом людського лиха і незламності українських воїнів. 

Ці $1,5 млн будуть спрямовані на розвиток офісу Mariupol.Reborn, який буде шукати партнерів і кращі рішення для відновлення міста. Бізнесмен заявляє, що саме Маріуполь має стати символом відродження України після війни. Він упевнений, що місто буде звільнене від російської окупації, на його відродження він обіцяє не шкодувати ні сил, ні грошей.

Проект Mariupol.Reborn складається з п'яти етапів: 

  • написання візуального плану (цей етап вже стартував, ним займаються маріупольці та інші учасники проекту);
  • формування плану швидких дій;
  • оцінки пошкоджень та збитків;
  • формування стратегії з відродження Маріуполя;
  • реалізація цієї стратегії.