Українські рятувальники, які за підтримки групи "Метінвест" Ріната Ахметова поїхали до Греції допомагати країні гасити масштабні лісові пожежі, повернулися додому.

Як передає кореспондент УНІАН, загін Державної служби України з надзвичайних ситуацій у складі 100 осіб приземлився у київському аеропорту "Жуляни" у понеділок, 16 серпня.

"Завдяки вам імідж нашої країни, а разом з ним і нашої Служби збільшився в рази. Гасло "Слава Україні!" лунало як символ вдячності і перемоги над руйнівною стихією. Ви гідно представили свою Батьківщину і головне – вийшли з цієї битви живими та неушкодженими. Цього вам бажали і ваші рідні, і прості українці, які залишали теплі коментарі у соцмережах й молилися за ваше благополуччя. Я вам щиро дякую за вашу роботу, за вашу допомогу і врятовані домівки простих людей, які опинилися у полоні вогню", - зазначив глава ДСНС Микола Чечоткін. 

Відео дня

Переліт став можливий завдяки українській промисловій компанії "Метінвест", яка оперативно включилася в процес і оплатила рейс літака в обидві сторони.

Як повідомляв УНІАН, це не перший раз, коли компанія проявляє ініціативу в подібних суспільно важливих питаннях. Минулого року" Метінвест" профінансував виліт літака з Китаю з гуманітарним вантажем для допомоги Україні в протистоянні поширенню COVID-19.

Довідка УНІАН. Група "Метінвест" - міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній, яка є найбільшим в Україні й одним з найбільших у СНД виробником залізорудної сировини та сталі.

Основні акціонери "Метінвесту" - група українського бізнесмена Ріната Ахметова СКМ (71,24%) і група "Смарт-Холдинг" Вадима Новинського (23,76%).