Український TikTok вивели зі спільного з РФ регіону / Ілюстрація REUTERS

Популярна соцмережа серед молоді TikTok змінила правила адміністрування для нашої держави. Як повідомили у Мінцифри, платформа вивела Україну зі спільного з РФ регіону та перевела до європейського.

Зі слів заступника міністра цифрової трансформації Олександра Борнякова стало відомо, що перебування України в одному регіоні з країною-агресором призводило до багатьох випадків блокувань контенту. Зокрема, пов’язаного із війною.

Утім "буквально нещодавно" TikTok перевів нас до європейського "регіону". Він також додав, що перенесення України до європейської зони адміністрування відбувається з багатьма компаніями, які розуміють, що наша країна більше не може бути в одному "регіоні" з РФ.

Відео дня

Тепер ми спілкуватимемося вже з новими людьми. Я думаю, що це покращить ситуацію – зауважив Борняков.

Нагадаємо, що TikTok обігнав Google і став найвідвідуванішим сайтом у 2021 році. Ще рік тому платформа з короткими роликами займала лише сьому сходинку, але торік зуміла обійти всіх конкурентів. 

На початку березня повідомлялося, що TikTok тимчасово зупиняє роботу в Росії. Пізніше стало відомо, що соцмережа заборонила росіянам публікувати відео, навіть через VPN.

Вас також можуть зацікавити новини: