Донедавна дефібрилятори розташовувалися у приміщеннях кас та кімнатах поліції / фото metro.kiev.ua

У Києві на всіх 52 станціях метро дефібрилятори є у вільному доступі для пасажирів.

Про це в середу, 12 травня, повідомляє прес-служба КП «Київський метрополітен».

«33 одиниці обладнання, що розташовувалися в касах підземки, переміщено на платформи та касові зали. Місця монтажу обговорювалися з Всеукраїнською радою реанімації», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

У метрополітені зазначили, що 52 одиниці обладнання - по одному дефібрилятору для кожної станції - Київський міський центр громадського здоров’я закупив у 2020 році та передав на баланс підприємства. З них 19 встановили в місцях, визначених авторами громадського бюджету «РеаніМетро».

Також у київському метрополітені зараз закуповують послуги з навчання працівників надавати домедичну допомогу пасажирам.

фото metro.kiev.ua
Дефібрилятор у київському метро

Дефібрилятори в метро Києва

  • Дефібрилятори з’явилися в Київському метрополітені з подачі активістів, зокрема, ініціативи «РеаніМетро».
  • Донедавна вони були розташовані на всіх станціях, однак у приміщеннях кас та кімнатах поліції.
  • Активісти наполягали на тому, що дефібрилятори мають бути доступними кожному пасажиру, тож встановлювати їх слід на платформах.
  • 1 березня 2021 року метрополітен повідомив, що на 19 станціях метро встановили дефібрилятори на платформах станцій. Зазначалося, що на станціях працюють правоохоронці Управління поліції в метрополітені та представники муніципальної варти, які мають кваліфікацію для надання необхідної медичної допомоги пасажирам.