REUTERS

В Луганській області оголошено евакуацію цивільних.

Про це повідомляє голова військово-цивільної адміністрації Луганської області Сергій Гайдай на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні 24 лютого 2022 року оголошено загальну евакуацію жителів Луганської області о 05:50. Рекомендуємо мешканцям Луганської області негайно покинути межі області. Власники автотранспорту використовувати власні можливості та рухатись в напрямку міста Дніпро. Не маючим можливості евакуюватися самостійно – організовано евакуацію з залізничних станцій: Лисичанськ, Рубіжне, Сватове"

Відео дня

Місце збору на вказаних залізничних вокзалах.

Під час проведення евакуації прохання зберігати спокій та прислуховуватися до інструкцій представників органів влади, Національної поліції та ДСНС", - сказано у повідомленні.

Також він оприлюдним місця збору для евакуації: Потяги з Лисичанська та Рубіжного 13:00-14:00, Потяги з Краматорська - 14:00, Потяги з Костянтинівки - 15:00. Вирішується питання щодо потягів для евакуації зі станції Попасна.

Оголошення Росією повномасштабної війни проти України

Як повідомляв УНІАН, президент Росії Володимир Путін почав вторгнення до України, в низці міст пролунали вибухи. 

Згодом президент України Володимир Зеленський звернувся до українців та оголосив про запровадження воєнного стану.

Раніше журналіст Андрій Цаплієнко повідомив, що війська Росії перетнули кордон України у районі Харкова.

Водночас журналіст Юрій Бутусов поділився, що російська сторона атакувала нашу державу, і по всій країні були атаковані військові об’єкти, в першу чергу, системи управління, авіабази частини протиповітряної оборони. За його даними, українська армія чинила опір.

До цього російський президент Володимир Путін підписав укази про незалежність так званих "ЛНР" та "ДНР". РФ також вирішила ввести у псевдореспубліки своїх "миротворців". Про такі рішення російської сторони стало відомо 21 лютого.

Пізно ввечері 23 лютого з'явилася інформація, що ватажки "ДНР" і "ЛНР" Денис Пушилін та Леонід Пасічник попросили Росію надати "республікам" військову допомогу

Вас також можуть зацікавити новини: