Зловмиснику інкримінують злочини за трьома статтями Кримінального кодексу \ Фото УНІАН

В Одесі судитимуть чоловіка, який зґвалтував десятьох неповнолітніх дівчаток.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Одеської обласної прокуратури, Приморська окружна прокуратура міста направила до суду обвинувальний акт щодо 52-річного чоловіка.

Фігурант обвинувачується у розбещенні неповнолітніх і малолітніх дівчаток, а також за фактами їх зґвалтування і виготовленні продукції порнографічного характеру з їхньою участю.

Відео дня

Слідством встановлено, що протягом 2016-2021 років обвинувачений, використовуючи псевдонім і фотографію свого сина в соціальній мережі "Вконтакте" і месенджерах Telegram, Viber, WhatsApp, спілкувався з малолітніми дітьми та неповнолітніми дівчатками. Під час спілкування зловмисник вів з ними цинічно-відверті розмови на сексуальні теми та відправляв їм порнографічні зображення та відеозаписи. Надалі, увійшовши в довіру, він домагався від потерпілих, щоб ті надсилали йому свої фото інтимного характеру (в оголеному вигляді).

Читайте такожНа Закарпатті троє неповнолітніх зґвалтували 14-річну дівчину

Дізнавшись на сторінці в соціальній мережі номери мобільних телефонів жертв, він дзвонив їм і представлявся співробітником поліції, який контролює поширення в мережі Інтернет публікації порнографічного характеру.

"Користуючись життєвою недосвідченістю підлітків, чоловік погрожував, що повідомить їх батькам, родичам і в школі, де вони навчалися, про факти поширення ними в соцмережах фото з оголеною "натурою", і пропонував зустрітися під приводом обговорення і вирішення проблеми", - розповіли в прес-службі.

Через погрози розголошення цих відомостей, дівчатка погоджувалися на зустрічі в безлюдному місці, під час яких обвинувачений ґвалтував їх. Крім того, в окремих випадках свої дії зловмисник знімав на мобільний телефон. Ці зйомки він використовував як шантаж – примушував підлітків до повторних статевих зносин.

За даними слідства, постраждали 10 неповнолітніх, з яких 6 стали жертвами неодноразових зґвалтувань. Всього слідством встановлено 26 епізодів злочину.

Як уточнили в регіональному главку Нацполіції, з 10 постраждалих 8 не досягли 14-річного віку.

Зловмиснику інкримінують злочини за трьома статтями Кримінального кодексу: ч. ч. 3, 4 та 6 ст. 152 (зґвалтування), ч. ч. 1 та 2 ст. 156 (розбещення неповнолітніх) та ч. 4 ст. 301 (ввезення, виготовлення, збут та розповсюдження порнографічних предметів – у редакції КК 2018 року). Згідно санкції зазначених вище статей, максимальне покарання, яке загрожує обвинуваченому, - довічне ув'язнення.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці березня в Одесі арештували чоловіка за зґвалтування 13-річної дівчинки. В ході обшуку за місцем проживання затриманого поліцейські вилучили мобільний телефон і ноутбук, в яких зафіксовано листування, що містить шантаж і залякування, з іншими неповнолітніми. Також на електронних носіях були фото - та відеоматеріали порнографічного характеру за участю фігуранта та неповнолітніх.