Силам спеціальних операцій можуть надати повноваження розвідки / фото facebook.com/usofcom/

Силам спеціальних операцій (ССО) Збройних Сил України хочуть надати особливі повноваження розвідки.

З ініціативи Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки відповідний законопроект №6486 зареєстрований у Раді, повідомляє прес-служба ВР.

У законопроекті вказано, що його ухвалення значно розширить спроможності національного спротиву через надання ССО особливих розвідувальних функцій.

Відео дня

Читайте такожВ українській розвідці відповіли на звинувачення РФ у "диверсії" в Криму

Наразі ж правом на її здійснення володіють Служба зовнішньої розвідки, Головне управління розвідки Міноборони, розвідувальний орган Держприкордонслужби та СБУ.

Так, документом пропонується розширити повноваження ССО з можливістю здійснювати спеціальну розвідку в інтересах підготовки та ведення власних спецоперацій, бойових і спеціальних дій та під час організації руху опору.

У пояснювальній записці вказано, що наразі ССО не можуть організувати спеціальні операції та організовувати рух опору без аналогічного права, адже проведення розвідувальних заходів є ключовим аспектом в організації та підготовці виконання завдань ССО за призначенням.

Крім того, ухвалення законопроекту, відповідно до пояснювальної записки, "допоможе усунути прогалину у законодавстві щодо ведення спеціальної розвідки".

Вас також можуть зацікавити новини: