Україна отримала понад 360 тис. тонн гумдопомоги з початку повномасштабної війни / фото ОП

В Україну, яка щодня отримує гуманітарні вантажі від дружніх країн, ввезено вже понад 360 тис. тонн допомоги.

Про це заявив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко. 

"Тільки за останній тиждень завезли 29 тис. тонн гуманітарної допомоги, серед якої продукти, одяг, ліки, товари військового призначення, меблі, автомобілі, генератори та тепловізори. Особливий пункт – бензин та дизельне пальне. За одну добу через Львівську митницю було доставлено майже 1,5 тис. тон палива", – сказав він.

Відео дня

За словами заступника керівника ОП, за 17 травня як гуманітарну допомогу було оформлено 204 транспортні засоби. При цьому найбільші отримувачі гуманітарної допомоги з-за кордону автомобільним транспортом – це Львівська область та місто Київ. 

А тим часом на Київщині повністю завершено розмінування області. Роботи тривали 45 днів замість запланованих 60, додав він. 

Також в країні деокуповано вже 1016 населених пунктів. На цих територіях працюють гуманітарні штаби. 

"Національна поліція працює над відновленням роботи на звільнених територіях. 702 населених пункти відновили автомобільне сполучення завдяки злагодженій роботі дорожніх служб. Щодо відновлення критичної інфраструктури, то газопостачання забезпечено на 65%, електроенергію заживлено у 863 населених пункти. Більша частина населених пунктів знову можуть скористатись послугами водопостачання. Роботу АЗС відновлено на 49%", – повідомив чиновник.

Крім того, у 305 деокупованих населених пунктах поновили роботу заклади медицини. Працюють продовольчі магазини, ЦНАПи та заклади з надання соціальних послуг. Укрпошта відкрила свої відділення у 80% населених пунктах.

Нагадаємо, що раніше Тимошенко зазначив, що на Чернігівщині вже облаштовано вісім тимчасових переправ, а ще дві – у процесі підготовки. Також проводиться ремонт 680 кілометрів автомобільних доріг, які пошкодили російські снаряди та техніка.