Тітушко "прославився" в 2013-му році / фото Владислава Соделя

Поліція завершила розслідування і передала до суду справу сумнозвісного провокатора Вадима Тітушки, якому інкримінують розбій і незаконне заволодіння транспортним засобом.

Про це «Українській правді» повідомив заступник директора департаменту комунікації МВС Ярослав Тракало.

"Досудове розслідування за двома кримінальними провадженнями, відкритих за ч.3 ст. 187 (розбій) та за ч. 3 ст. 289 (викрадення) Кримінального кодексу України - завершено. Після фіналізації процесуальних дій, необхідних для завершення досудового розслідування, ці два провадження були об'єднані в одне і ще минулого місяця направлені до суду. Тобто поліція свою роботу завершила, тепер слово за Фемідою", - сказав Тракало.

Відео дня

Читайте такожУкраїнська федерація змішаних єдиноборств скасувала призначення скандального Тітушки

Згідно ч. 3 ст.187, обвинуваченому загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі.

За даними УП, запобіжний захід у вигляді домашнього арешту для Тітушки закінчився ще 3 вересня. Справу передано для розгляду по суті до Броварського міського суду Київської області. Водночас станом на 13 жовтня судове засідання ще не призначено.

Вадим Тітушко: як прізвище спортсмена "пішло в народ"

  • Від прізвища Вадима Тітушка був утворений термін" тітушки", якими стали називати спортсменів та інших молодих людей, які протистояли активістам під час вуличних протестів на Майдані і після нього.
  • 18 травня 2013 року Тітушко скоїв напад на журналістів у Києві, за що отримав три роки позбавлення волі, а пізніше покарання замінили на умовне. 
  • У 2018-му році спортсмен був оголошений в розшук і підозрювався у скоєнні низки розбійних нападів у складі групи людей.