На мотив вбивства Шеремета міг вплинути "контакт у Росії" / фото УНІАН

На мотив вбивства журналіста Павла Шеремета міг вплинути його контакт у Росії за місяць до підриву авто.

Про це заявив керівник департаменту комунікацій Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко, пише "РБК-Україна".

"Цей злочин вчинено проти громадянина РФ, іноземця. Який неодноразово бував на території країни-агресора і безпосередньо за місяць до своєї загибелі мав там контакт. Це, на наш погляд, також могло істотно вплинути на мотив цього вбивства", - сказав він.

Відео дня

Читайте такожВбивство Шеремета: підозрюваним планують продовжити запобіжні заходи

За словами Шевченка, справу щодо ймовірних виконавців вбивства журналіста завершено, а проти замовників - триває.

До того ж слідство продовжує розшук осіб, які підбурювали виконавців "свідомо чи несвідомо" вчинити вбивство Шеремета.

Наразі підозрюваним надано матеріали справи, зокрема, фото і відео, для ознайомлення.

Нагадаємо, як повідомляв УНІАН, Павла Шеремета вбили в центрі Києва 20 липня 2016 року. За даними слідчих, зловмисники закріпили вибухівку на дні авто, за кермом якого був Шеремет. Також було повідомлено про те, що для вбивства відомого білоруського журналіста зловмисники використовували елементи протипіхотної міни МОН-50.

12 грудня 2019 року Нацполіція заявила, що затримала фігурантів вбивства журналіста Шеремета. Підозрюваних шукали понад 2,5 року. Правоохоронці підозрюють у вбивстві військового та волонтера Андрія Антоненка (відомого також як рок-музикант Riffmaster) та хірургиню дитячої лікарні Юлію Кузьменко.

Третя підозрювана у справі - військова Яна Дугарь. Слідчі вважають, що вона проводила розвідку перед скоєнням злочину і фотографувала камери спостереження. 

Водночас громадські активісти, спільнота ветеранів АТО, волонтерів та, зокрема, Міністерство у справах ветеранів заявляють про непричетність усіх трьох до цього злочину. Зокрема, вони публікують низку доказів, які суперечать версії слідства.