Карпа обурилася дискусії французьких журналістів про Україну / фото instagram.com/qarpa/

Українська музикантка та письменниця Ірена Карпа обурилася заявам французьких журналістів щодо можливого вторгнення Росії в Україну, які прозвучали на радіостанції France Inter.

Так, на своїй сторінці в Instagram Карпа, яка з жовтня 2015 року є першою секретаркою з питань культури посольства України у Франції і наразі проживає у Парижі, повідомила, що в ефірі France Inter журналісти (спортивні коментатори) поцікавилися, "Україну захоплять до того, як Макрон (Еммануель Макрон - чинний президент Франції - УНІАН) оголосить про свою участь у майбутніх виборах президента, чи після".

Читайте такожМакрон закликав підписати угоду про "новий баланс" для захисту Європи та умиротворення РФ

"Рівень людської емпатії просто не припиняє мене дивувати. Зашкал! Це десь подібно тому, пам'ятаю, як ідіоти ставили ставки на те, в який день помре Емі Вайнгауз. Нєт, сволочі, Україна так просто не здасться! Я не чекала, слухаючи France Inter. Трохи ахірєла, що такий рівень спортивних коментаторів... Луї (чоловік Карпи - громадянином Франції Людовик-Кирил Требюше - УНІАН) теж ахірєв і довго вибачався.... Такий іспанський стид", - прокоментувала Карпа.

Ескалація на кордоні з Україною: що відомо

Зазначимо, протягом останніх кількох місяців Росія збирає війська на кордоні з Україною, але заперечує плани на вторгнення. Москва також висунула низку вимог, зокрема, йшлося про те, щоб НАТО відмовило Україні у членстві в альянсі та зменшило свою військову присутність у Східній Європі.

28 січня міністр оборони Олексій Резніков заявляв, що Росія до кордонів України в цілому стягнула близько 130 тисяч військових з урахуванням морського та авіаційного потенціалу.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг минулого тижня назвав російські маневри в Білорусі найбільшим російським розгортанням у цьому районі з часів "холодної війни".

В уряді США попереджають, що Росія в будь-який момент може вторгнутися в Україну.

Сьогодні президент Франції Еммануель Макрон відвідає Москву, де має намір переконати президента РФ Володимира Путіна припинити ескалацію конфлікту з Україною. А завтра Макрон прибуде з візитом у Київ.

Зазначимо, вибори президента Франції заплановані на квітень 2022 року.