Пропонують дозволити виїзд за кордон окремим категоріям чоловіків / фото Телеграм-каналу МВС

Адвокат Тарас Никифорчук прокоментував внесені "слугою" Георгієм Мазурашу до Ради законопроекти про дозвіл виїзду чоловікам за кордон під час воєнного стану.  

У своєму YouTube-каналі Никифорчук розповів, що йдеться про законопроекти №9074 і №9075. Згідно з пропозиціями нардепа, для виїзду за кордон чоловік повинен надати дозвіл від ТЦК.

"У першому законопроекті насамперед йдеться про спортсменів і тих людей, яким треба виїжджати. Але там у нас і так, правду кажучи, можуть виїжджати для якихось серйозних змагань... У другому законопроекті нардеп вирішив зробити правильну річ, адже немає сенсу тримати в країні людей, які й так непридатні до служби з різних підстав", — зазначив адвокат.

Також пропонується дозволити виїзд студентам і викладачам, але все одно потрібно надати для цього дозвіл ТЦК. Але, як стверджує Никифорчук, цей документ практично неможливо отримати.

Він навів цитату Арестовича з критикою заборони на виїзд за кордон для українських чоловіків, які не бажають воювати. І назвав екс-радника ОП "хайпожером", адже він озвучує лише те, що хочуть чути українці.

Адвокат каже, що ні подані в Раду Мазурашу законопроекти, ні озвучені Арестовичем слова навряд чи будуть реалізовані.

"Робимо висновки за даними законопроектами: такого не буде. Ці документи поки не розглядаються в Раді й не призначаються до розгляду", - зазначив він.

У Раді запропонували дозволити виїзд чоловіків за кордон

У Верховній Раді запропонували відкрити кордони для чоловіків, але за певних умов. Дозвіл на виїзд можуть отримати не всі. Так, у парламенті зареєстровано два відповідні законопроекти.

Дати можливість виїжджати за кордон хочуть студентам, спортсменам та іншим громадянам, які не підлягають мобілізації. Але ці чоловіки повинні мати узгодження з військкоматами. Також вони зобов'язані взяти на себе відповідальність повернутися в країну чітко в термін, на який вони не підлягають мобілізації (або протягом 30 днів після виїзду за кордон).

Вас також можуть зацікавити новини: