Дівчина потрапила під свій перший мінометний обстріл у Пісках Донецької області / колаж УНІАН, скріншоти

Військовослужбовиця Любов Коноваленко бореться за незалежність України вже 10 років. Під перший мінометний обстріл вона потрапила, будучи вагітною. Як розповіла BILD 27-річна уродженка міста Бердянськ Запорізької області, вперше вона вирушила на фронт у 2014 році. Тоді вона, кинувши навчання в медичному навчальному закладі, стала добровольцем "Правого сектора".

"Після закінчення 11-го класу я вступила на фельдшера, але, оскільки почалася війна, це був 2014 рік, я захотіла розібратися, що відбувається в нашій країні. Я змушена була забрати документи з "медичного", і я пішла в добровольчий український корпус "Правий сектор", - розповіла Любов.

Вона зізнається, що тоді, у 17 років, обдурила батьків - вони не знали про те, що їхня донька поїхала в район бойових дій. Дівчина їх переконувала, що, наприклад, поїхала в гості до подружки тощо.

Відео дня

Уже незабаром вона потрапила під свій перший мінометний обстріл у Пісках Донецької області. Тоді Конаваленко була на другому місяці вагітності - на фронті вона закохалася і вийшла заміж. Перебратися в безпечне місце їй вдалося не відразу.

"До восьмого місяця вагітності вона залишалася на позиціях під Слов'янськом. Через чотири місяці після пологів вона залишила сина і вирушила на передову ще на рік. Після повернення однорічна дитина не впізнавала матір", - ідеться в публікації.

Її чоловік Євген загинув у Луганській області в листопаді 2018 року, коли Любов була на сьомому місяці вагітності другою дитиною - дочкою.

"Тоді я зрозуміла, що війна не закінчена", - сказала Конаваленко.

Коли почалося повномасштабне вторгнення РФ в Україну, вона відправила дітей і батьків з окупованого Бердянська на західну Україну, а сама знову вступила до лав ЗСУ.

Зараз дівчина воює на передовій, ходить із побратимами на штурми, рятує поранених. Її синові нещодавно виповнилося 9 років, доньці - п'ять.

"У них усе добре. Вони чекають, коли мама приїде додому. Повернеться з Перемогою...", - наголосила військова.

Нагадаємо, соліст гурту NAHABA, який "гучно" виступив на Нацвідборі на Євробачення-2024, поповнив лави ЗСУ. Андрій Науменко служить у легендарній 40-й бригаді. Він уже пройшов загальновійськове навчання та професійну підготовку, опанував професію авіатехніка. При цьому артист зберіг себе як творчу особистість, і в перервах після бойових чергувань встигає репетирувати та готувати нові пісні.

Вас також можуть зацікавити новини: