Перед пограбуванням злодії перевіряють чи є хто вдома / фото ua.depositphotos.com

Під час війни, коли багато громадян були змушені покинути своє житло, злодії активізувалися в пошуках будинків і квартир, які можна пограбувати. Перед скоєнням крадіжки злодії перевіряють, чи є хто вдома, іноді позначають будинки за допомогою проставлення спеціальної мітки злодіїв на дверях.

Як зрозуміти що квартиру "пасуть"

Перед тим, як пограбувати квартиру або будинок, злодії проводять розвідку. Для цього вони стежать за мешканцями будинку, а також фіксують, хто і коли йде і повертається додому, таким чином складаючи графік їх пересувань.

Відео дня

Щоб зрозуміти, що будинок "пасуть" злочинці, треба звернути особливу увагу, якщо стала часто спрацьовувати охоронна сигналізація, можуть бути анонімні дзвінки в двері квартири або будинку.

Виходячи з квартири або з під'їзду, звертайте увагу на людей, яких ви раніше ніколи тут не бачили. У цьому питанні потрібно проявляти особливу пильність.

Як зрозуміти що ваш будинок хочуть пограбувати

Окремим сигналом для тривоги має стати поява якихось міток на дверях або поштовій скриньці, а також проблеми з дверним замком.

Домушники знаки використовують для того, щоб помітити квартири і будинки, які вони збираються обнести, коли господарів не буде вдома. Для цього злодії залишають сірники або папірці між дверима і косяком, можуть залишати печиво під килимком, щоб дізнатися, чи був удома хтось, іноді вони залишають на килимку дрібняки або вставляють в двері рекламки.

Які мітки злодіїв на дверях

Знаки злодіїв на дверях - це вже досить застаріла практика злочинців, але іноді вона все ще використовується злодіями. Домушники знаки зараз малюють рідко, а більше воліють повідомляти своїм спільникам інформацію про потенційну жертву в усній формі або через канали зв'язку. Все ж про всяк випадок надамо інфографіку, яка показує мітки злодіїв на дверях.

Як домушники вибирають квартири і будинки: знаки і психологія злодіїв

Як відлякати злодіїв від квартири

Щоб домушники не зазіхнули на ваше майно, найкраще буде встановити в будинку хорошу охоронну сигналізацію, не варто пускати додому незнайомих вам людей. Також ніколи не будьте байдужими і обов'язково діліться інформацією з сусідами про підозрілих осіб біля будинку.

Варто розуміти, що психологія злодіїв-домушників така: якщо їм не вийшло залишитися інкогніто, то найімовірніше вдасться налякати злодія і він не полізе в ваш будинок.