УНІАН

За безконтрольною установкою МАФів у Києві стоїть колишній чиновник КМДА, експерт у галузі будівництва Віктор Гліба. 

Про це на своїй сторінці в Facebook пише правозахисник Сергій Наумович, повідомила "КП в Україні".

"Практично всі станції метро і зупинки транспорту як і раніше обліплені кіосками. Здебільшого незаконними. Найактивніше МАФи виникали на початку двохтисячних років за легендарного Сан Санича Омельченка. З 2001 року в дозвільній системі КМДА спочатку в центрі мостобудування та архітектури, а потім в Головному управління архітектури КМДА працював мій "кращий друг", який незрозуміло, за що мене забанив, - Віктор Гліба. Відповідав за погодження для малих архітектурних форм - кіосків та рекламних носіїв. За будь-які види дозволів була певна такса. В результаті місто окупували ларьки і білборди, від яких ми досі не можемо позбутися", - пише Наумович.

Відео дня

За його словами, за час своєї діяльності Гліба зумів розбагатіти, оформивши на родичів тисячі квадратів офісних площ, які успішно здаються в оренду. А сам він займається громадською діяльністю і виконує роль "інформаційного кілера" для одеського забудовника Аднана Ківана. 

"Віднедавна підробляє в одеського забудовника і мультимільйонера Аднана Ківана. Так, того самого, хто намагався побудувати готель висотою 30 метрів на Андріївському узвозі, недалеко від Театру на Подолі і навпроти музею Булгакова! Видно прямо з вікна бетонні палі. Ви могли споглядати це. Будівництво встигли зупинити. Але Ківан у Києві встиг наслідити - прибудував на Жилянській серед старих будинків житлову свічку. Зрозуміло, без будь-якої інфраструктури. Гліба для Ківана виконує роль інформаційного кілера. Атакує забудовників, які можуть зайти в Одесу і скласти конкуренцію ківанівській компанії "Кадорр". Віктор Юрійович неодноразово мотався до Одеси, щоб на місці вивчити, як її збираються «понівечити» київські забудовники. А ось про ківанівські багатоповерхові монстри, які ростуть серед приватного сектора всупереч протестам місцевих жителів - ні слова", - пише Сергій Наумович.

Про те, що Одеський девелопер сирійського походження Аднан Ківан використовує публічних експертів, зокрема, Віктора Глібу для ведення інформаційної війни з конкурентами, стало відомо ще у вересні цього року. Це не перший випадок, коли Гліба захищає одіозних забудовників: взимку минулого року він виступав на боці скандального девелопера Максима Микитася.