Володимир Зеленський підписав закон про демобілізацію строковиків / скріншот

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про демобілізацію строковиків. 

Як вказано на сайті Верховної Ради закон під №11035 "Про внесення змін до глави ХІІ "Прикінцеві положення" Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо строків строкової військової служби" повернуто з підписом президента 26 лютого.

Демобілізація строковиків в Україні

Як повідомляв УНІАН, в листопаді секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що українські військовослужбовці-строковики, у яких завершився термін служби, будуть демобілізовані. Він зауважив, що це справедливо. І додав, що строковики, в яких закінчився термін служби, але мають бажання лишитися у війську, зможуть зробити це на контрактній основі. 

Відео дня

22 лютого Зеленський вніс у Верховну Раду законопроект про демобілізацію строковиків. В пояснювальній записці було вказано, що розроблення законопроекту зумовлено необхідністю забезпечення звільення у запас військовслужбовців, які вислужили встановлені строки військової строкової служби. Проектом закону пропонувалося унормувати під час дії в Україні воєнного стану можливість звільнення у запас військовослужбовців, які вислужили встановлені строки строкової військової служби, що дозволить звільнити в запас військовослужбовців, які вислужили встановлені строки строкової військової служби у 2024 році.

23 лютого Комітет з нацбезпеки і оборони підтримав законопроект про демобілізацію строковиків в Україні. "За результатами обговорення Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України включити законопроекти до порядку денного 11-ї сесії Верховної ради України. За результатами розгляду законопроекту (№ 11035) в першому читанні прийняти його за основу та в цілому", - йшлося в тексті рішення комітету.

При цьому Комітет пропонував урахувати пропозицію щодо термінів, протягом яких строковиків не можуть призвати.

Того ж дня  Верховна Рада підтримала законопроект про демобілізацію строковиків. "За" проголосували 319 нардепів.

Вас також можуть зацікавити новини: