Воїн Павло Якімчук вирішив пожартувати над ухилянтами в Польщі / колаж УНІАН зі скріншотів

Пожартував над ухилянтами у Варшаві військовослужбовець Збройних сил України Павло Якімчук, який знаходиться на польській території на реабілітації після важкого поранення під Херсоном.

На відео саме він нібито "роздавав повістки" в Польщі, йдеться у сюжеті ТСН. Ролик став вірусним. Журналісти дізналися, що воїн пожартував на тему того, що нібито український територіальний центр комплектування та соціальної підтримки вже "ловить" ухилянтів на польській землі.

"…позиція, з якої я робив це відео, - це було понасміхатися, скоріш за все, з тих, які втекли з України, заплативши при цьому величезні кошти, і щоб вони не думали, що вони, виїхавши в Європу, можуть ходити й почуватися собі безпечно…", - поділився Якімчук.

Військовий додав, що ролик мав охоплення понад 70 мільйонів переглядів. "...більша його частина - це перегляди в Російській Федерації, 12 мільйонів переглядів - це було по українських "Телеграм"-каналах…", - сказав він.

У центрі уваги мобілізація в Україні 2024 - що треба знати

У нашій державі хочуть посилити мобілізаційні заходи, оскільки українське військо потрібно поповнити, зокрема, для того, щоб була змога проводити ротацію. Оновлений урядовий законопроект про мобілізацію вже подали у Верховну Раду.

ЗМІ у листопаді писали, що з початку повномасштабного вторгнення росіян в Україну кордони сусідніх держав нелегально перетнули близько 19 740 наших земляків. Президент Володимир Зеленський говорив, що чоловіки мобілізаційного віку, які виїхали за кордон, мають бути на Батьківщині.

Вас також можуть зацікавити новини: