Ілюстрація REUTERS

Україну за 30 років незалежності, за приблизними оцінками, покинули до 10 мільйонів трудових мігрантів, а це населення кількох областей.

Про це йдеться в матеріалі "24 каналу"

Як зазначає видання, за оцінками колишнього міністра Кабінету міністрів Дмитра Дубілета, за минуле десятиліття з України виїхали й не повернулися майже 4 мільйони українців, тобто трохи менш 10% населення країни. Водночас точніші цифри навести неможливо, бо останній перепис населення України робився у 2001 році, а перепис 2020 року був лише віртуальним.

Відео дня

Водночас, йдеться в матеріалі, офіційна статистика свідчить, що нині за кордоном постійно перебувають приблизно 2,5-3 мільйони українців. При цьому кількість трудових мігрантів може збільшуватись у кілька разів внаслідок так званої сезонної міграції. 

Автори матеріалу констатують, що ці цифри є вироком для держави, адже вони вказують на те, що люди не вірять владі й не мають бажання жити в Україні. Водночас це сигнал для можновладців, що вже давно час нарешті щось зробити для вирішення ситуації. 

При цьому автори матеріалу прогнозують: якщо держава не вживатиме заходів і не створить умови для повернення гастарбайтерів, українців незабаром буде не 40, а 30 мільйонів.