'Змова Єльцина і Клінтона': Кулеба в 'Мосейчук+' розповів, як Україну позбавили ядерної зброї

Глава українського Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба в передачі Наталії Мосейчук "Мосейчук+" розповів подробиці на тему підписання Україною Будапештського меморандуму, в результаті якого весь ядерний арсенал пустили "під ніж".

"Будапештський меморандум - це була історична помилка двох сторін, тодішнього керівництва Сполучених Штатів та тодішнього керівництва України. Я знаю сто аргументів з українського боку, чому ми не могли втримати ядерний арсенал.Але я з ними не погоджуюсь. Була змова президента Клінтона і президента Єльцина позбавити Україну ядерної зброї", - підкреслив Дмитро Кулеба.

Також, у зв’язку з тим, що американські конгресмени звернулися до Байдена з питанням неспроможності досягнення перемоги в Україні, Наталія Мосейчук поцікавилась у міністра, чи є у Сполучених Штатів Америки хоча б якась стратегія.

Відео дня

"У Сполучених Штатів є стратегія того, що вони роблять в Україні. Немає стратегії, що робити з Росією", - відверто відповів Кулеба.

Повний випуск "Мосейчук+", авторським проектом Наталії Мосейчук, з Дмитром Кулебою покаже цієї п'ятниці, 13 жовтня, о 21:45 телеканал"1+1 Україна". Проект можна подивитися також на YouTube-каналі Наталії Мосейчук і на платформі Київстар ТБ.

У відвертій розмові Кулеба розповість, чому влада не попередила народ про повномасштабне вторгнення, війну в Ізраїлі, чи дійсно Байден і Путін поділили світ і про що наша війна насправді, яким був стан військово-політичного керівництва в перші дні повномасштабного вторгнення і як президент Німеччини Штайнмаєр пережив свій перший авіанальот в Чернігівській області.