Зник військовий в Криму - викраденого військового окупанти заарештували / УНІАН

Підконтрольний Кремлю "Київський районний суд" в окупованому Сімферополі заарештував українського військовослужбовця Євгена Добринського, викраденого під час несення служби на адмінмежі з Кримом.

Про це повідомляє видання Ґрати з посиланням на прес-службу "суду".

Відзначається, що Добринського заарештували до 1 липня.

Відео дня

Читайте такожЄрмак пояснив, чому процес обміну утримуваних осіб загальмувався

Як повідомляв УНІАН, Військова служба правопорядку у Збройних силах України заявила, що 30 травня на адмінмежі з Кримом було викрадено військовослужбовця під час несення служби.

ФСБ Росії звинуватила викраденого на адміністративній межі з окупованим Кримом військовослужбовця України "в незаконному перетині держкордону".

Російське слідство стверджує, що українського військовослужбовця було затримано у стані алкогольного сп'яніння, коли він йшов уздовж залізниці через адмінмежу. За даними ФСБ, під час обшуку у нього нібито було виявлено "речовину рослинного походження, ймовірно наркотичну".

Водночас у ЗСУ вказують на низку невідповідностей під час монтажу "відеодоказу". 

"Головним убором форми одягу в даному підрозділі визначена панама літня, а не кашкет польовий, який вдягнули військовослужбовцю. Також не враховані час доби та погодні умови під час яких "зник" військовий, а це близько о пів на п’яту ранку", – пояснили у прес-службі командування.

Крім того, затриманий не брав участі у бойових діях, а вказані імена й прізвища вигадані.