Білорусь посилила кордон з Україною / фото: УНІАН

Прикордонні відомства України та Білорусі проводять на кордоні спільну спецоперацію "Зубр-2020", яка розпочалася в середині липня.

Про це повідомляє прес-центр Держприкордонслужби.

Зазначається, що подібні заходи проводять щорічно на регулярній основі. Цьогоріч вони триватимуть до кінця жовтня.

Відео дня

Читайте такожСеред затриманих під Мінськом бойовиків РФ є учасники війни проти України на Донбасі – терорист Прилєпін

"Після підготовчого етапу наразі проходить основний етап операції. Зокрема, відбуваються оперативно-розшукові, профілактичні, режимні та інші заходи як поза пунктами пропусків, так і в них щодо виявлення та припинення протиправної діяльності на державному кордоні. Забезпечується моніторинг обстановки в прикордонних районах та на шляхах міжнародного сполучення. До патрулювання державного кордону, окрім прикордонних нарядів, залучається пілотована та безпілотна авіація. Відбувається регулярний обмін інформацією на рівні прикордонних загонів, в тому числі через спільний контактний пункт "Житомир-Пінськ", - йдеться у повідомленні.

Білоруські прикордонники вчора повідомили українським колегам про посилення режиму на спільній ділянці кордону - вжито додаткові заходи контролю за порядком відвідування і перебування громадян в прикордонний зоні та прикордонній смузі.

Читайте такожСБУ назвала нові імена "вагнерівців", знищених американцями в Сирії (список)

Як повідомляв УНІАН, 29 липня співробітники правоохоронних органів Білорусі затримали біля Мінська 32 російських бойовики з ПВК "Вагнер" і ще одну людину на півдні країни. За повідомленням ЗМІ, серед них були й ті, хто воював проти України на Донбасі.

За даними правоохоронних органів Білорусі, надійшла інформація про прибуття понад 200 бойовиків для дестабілізації ситуації в період виборчої кампанії. При собі кожен росіянин мав невелику ручну поклажу, і на всіх - три великих важких валізи, завантаження яких у транспортний засіб здійснювали кілька чоловіків.