Зеленський виконав одну з вимог терориста / фото УНІАН

Президент Володимир Зеленський зробив усе правильно, коли виконав одну з вимог терориста, що захопив у Луцьку автобус з людьми, і закликав дивитися фільм "Земляни" 2005 року.

Таку думку в ефірі "Сніданку з 1+1" висловив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, передає ТСН.

Читайте такожЗаручників в Луцьку після звільнення оглянули медики і допитали слідчі – МВС

Відео дня

"Зараз триває багато дискусій, чи треба було президенту йти на його умови і розміщувати відеозвернення. Я можу сказати, що президент зробив усе правильно. Найдорожче, що в нас є, - це життя людей. Інші дії могли призвести до неконтрольованої агресії терориста", - сказав Геращенко.

За його словами, фахівці склали психологічний портрет терориста із псевдонімом Максим Плохой, а тому від нього можна було очікувати чого завгодно. Крім того, він мав при собі зброю і навіть демонстрував її, стріляючи з вікон. 

"Він ледь не вбив нашого першого заступника начальника поліції Євгена Коваля. Тому ризикувати не можна було. Президент, зробивши таку заяву, зробив умови, щоб терорист здався", - наголосив заступник міністра внутрішніх справ.

Як повідомляв УНІАН, 21 липня о 9:25 в Луцьку озброєний чоловік захопив рейсовий автобус «Берестечко – Краснилівка», який наказав доправити на центральну площу міста, Театральний майдан. У заручниках, як повідомлялося спочатку, перебували близько 20 осіб. За словами чоловіка, він мав при собі вибухівку та зброю.

В області було введено оперативний план «Заручник», центр було перекрито поліцією.

Відомо, що чоловік висловлював обурення «існуючою системою в Україні». Він відмовлявся виходити й відпускати людей, а також відкривав стрілянину в бік правоохоронців. Ввечері він відпустив літню жінку, підлітка і вагітну молоду жінку.

Зловмисником, який захопив заручників, виявився 44-річний двічі судимий Максим Кривош.