Перший віце-прем`єр-міністр Сергій Арбузов, прем`єр-міністр Микола Азаров, Президент Віктор Янукович, віце-прем`єр-міністр Олександр Вілкул та президент Федерації баскетболу України Олександр Волков на засіданні Координаційного комітету з підготовки та проведення в Україні фінального турніру чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу, 8 лютого 2013

Як повідомили УНІАН у прес-службі КМДА, про це йшлося на установчому засіданні Координаційного комітету з підготовки та проведення в Україні фінального турніру Чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу під головуванням Президента України Віктора Януковича.

На зборах було презентовано Концепцію підготовки національної спортивної інфраструктури до Євробаскету-2015. Змагання проходитимуть у Дніпропетровську, Донецьку, Одесі, Харкові, Львові та у Києві. Українська столиця стане ареною, зокрема, для фіналу змагань.

На цю тему: Янукович не хоче повторювати на Євробаскеті колишніх помилок

Відео дня

«Київ уже має досвід проведення змагань такого рівня, тож переконаний, що ми зможемо підготуватися на належному рівні. Євро-2012 дало потужний поштовх до розвитку київської економіки, переконаний, що Євробаскет принесе киянам не гірші результати. Тим більше, ми розглядаємо ці змагання як стимул для нашої туристичної галузі», – сказав голова КМДА Олександр Попов.

Аби це стало можливим, у місті збудують нову надсучасну мультифункціональну арену. Спортивний центр попередньо планують розташувати за містом, на перетині вулиці Академіка Заболотного та Столичного шосе. Зводитимуть його за кошти інвесторів на умовах державно-приватного партнерства. Окрім площ для проведення спортивних змагань, він вміщуватиме інформаційний центр та матиме розвинуту інфраструктуру, зокрема, заклади громадського харчування, фітнес-центр та громадський паркінг.

На цю тему: Колесніков просить Януковича створити нове нацагентство

Також планується провести повномасштабну реконструкцію столичного Палацу спорту, на базі якого у тому числі проходитимуть матчі в рамках Євробаскету-2015.

Загалом у змаганнях візьмуть участь 24 національні збірні з баскетболу, які проведуть 90 матчів. Очікується, що Україну під час Євробаскету відвідає понад мільйон іноземних туристів.