Гвоздик висловив свою позицію по Донбасу і Криму / фото: tribuna.com

Чемпіон світу з боксу у напівважкій ваговій категорії за версією WBC Олександр Гвоздик висловив своє ставлення до війни на Донбасі і відносин з Росією.

Український боксер дав інтерв'ю порталу Tribuna.com.

"Я думаю, що проблема в головах у людей. Війна – це все одно засіб наживи. Навіть якщо це священна війна за релігійними мотивами, то все одно верхівка переслідує свої матеріальні інтереси. Це може бути влада, корисні копалини і все інше. Не буває війни просто так, коли просто вирішили повоювати. Може, колись і було, за жінок, ще за когось.

Відео дня

Читайте такожУсик - Такам: названо можливу дату бою

Але сьогодні це все бізнес. Влаштували війну компанії, що виробляють техніку, заробляють на військовій техніці. Ніхто ж не воює, просто тому, що хтось когось образив. Воюють тому, що там є нафта, якісь стратегічні території, інтереси", - підкреслив боксер.

Відповідаючи на питання, хто більше винен у конфлікті України і Росії, Гвоздик висловив думку, що обидві сторони:

"Винні обоє. Думаєте, Порошенко з Путіним не на зв'язку? Я вас благаю".

Також Гвоздик привів цитату легенди боксу і висловив власну версію, чому українці та росіяни стали ворогами:

"Колись Алі сказав: «Чому я повинен їхати воювати у В'єтнам? І стріляти в якогось в'єтнамця, якого ні я ніколи в житті не бачив, ні він мене?» Людям нав'язують якусь ідеологію, що перетворює їх в інструменти.

Ось чомусь ми з росіянами стали ворогами. Чому? Тому що, наприклад, нашому президенту потрібна була димова завіса, щоб спокійно грабувати нашу країну. Як варіант. Я не знаю, які там тонкощі. Але це точно не те, що на нас росіяни напали, щоб забрати території. Я вас благаю. Це скільки вам повинно бути років, щоб в це вірити? Що це тому, що одні говорять російською, інші – українською. Це ж нісенітниця. Може бути, я дурний. Але я в це не вірю".

Не оминув стороною чемпіон світу і питання Криму:

"Те ж саме Крим. Чому в Криму немає війни? Адже Там не зробили жодного пострілу. Що, Крим не так важливий, як Донецьк чи Луганськ? Думаю, що як стратегічний об'єкт він важливіше. Я думаю, це все нав'язане людям, щоб відволікати їх від основних проблем. Плюс війна – це ж прибуткова справа".

Раніше УНІАН повідомляв, що наступний бій Гвоздик проведе бій проти російського чемпіона.