Шанси боксерів приблизно рівні / фото: BoxingScene

18 жовтня у Філадельфії (рано вранці 19 жовтня за Києвом) відбудеться бій між українським чемпіоном світу за версією WBC в напівважкій вазі Олександром Гвоздиком і володарем титулу IBF з Росії Артуром Бетербієвим.

УНІАН буде вести онлайн-трансляцію бою Гвоздик - Бетербієв.

Початок бою - орієнтовно о 05.30 ранку за київським часом.

Гвоздик - Бетербієв де дивитися бій по ТБ

Олександр Гвоздик (17-0, 14 КО)

32-річний Гвоздик заявив про себе на аматорському рівні, коли завоював бронзу Олімпіади-2012 у категорії до 81 кг, а також провів дев'ять поєдинків і у всіх переміг у Світовій серії боксу.

У профі Олександр відразу вважався частиною "золотого" покоління українського боксу разом з Ломаченком та Усиком. Він довше запрягав, але все одно став чемпіоном світу в грудні минулого року. Тоді Гвоздик нокаутував Адоніса Стівенса, а канадець пережив інсульт і досі до кінця не відновився, побувавши в комі.

Потім Гвоздик провів захист титулу в кінці березня - це був його минулий поєдинок. Українець зустрічався з Дуду Нгумбу і змусив француза відмовитися від боротьби - останній скаржився на травму.

Зазначимо, що Гвоздик і Бетербієв раніше зустрічалися в рингу на аматорському рівні. У 2009 році українець зазнав дострокової поразки, однак зараз Олександр спокійно згадує той епізод:

"У 2009 році я програв йому на турнірі у Туреччині. У мене тоді почав сильно кровоточити ніс. І в другому раунді наш бій був зупинений. Я вийшов на той поєдинок зі зламаним носом. Це був мій перший виїзд з національною командою, в той час як Бетербієв на той момент вже був чемпіоном. Але це було 10 років тому. Сьогодні ми обидва стали зовсім іншими боксерами".

Перемога над Бетербієвим прямо зараз зробить Олександра лідером напівважкого дивізіону. Так, є ще Сергій Ковальов, але він знаходиться на останньому етапі кар'єри, а Дмитро Бівол виглядає не дуже переконливо в ролі номера один.

Сила Гвоздика в його досвіді - він боксував з багатьма претендентами та не побоявся ризикнути усім проти самого Стівенсона. Крім того, в команді українця є Тедді Атлас - один з найкращих тренерів світу, який обов'язково складе Олександру правильний план.

Гвоздик - Бетербієв: прогноз букмекерів

Артур Бетербієв (14-0, 14 КО)

Бетербієв на два роки старший за українця і теж має за плечима багатий аматорський досвід. Він двічі вигравав чемпіонат Європи, а також був призером чемпіонатів світу. Крім Гвоздика в аматорах двічі у важкій вазі уродженець Дагестану зустрічався з Олександром Усіком і поступився йому за очками.

У профі Бетербієв перейшов у 2013-му і до титулу провів 11 боїв, здобувши в усіх дострокові перемоги. У листопаді 2017-го росіянин нокаутував німця Енріко Келлінга і став володарем поясу IBF.

До Гвоздика Бетербієв встиг провести два захисти. У листопаді минулого року він нокаутував Каллума Джонсона, а в травні поточного технічним нокаутом впорався з боснійцем Радівоє Калайджичем.

Бетербієв - справжній нокаутер, але послужний список у нього не дуже вражаючий. Найчастіше росіянин уникає серйозних опонентів, чого не скажеш про Олександра. Виходить, що Бетербієв - не найсильніший чемпіон, але в цьому і небезпека. Він цілком може вистрілити в топ-поєдинку, адже ніхто до кінця не знає його реальних можливостей.

Слова перед боєм

Олександр Гвоздик:

"По-перше, я повинен бути розумним. Цей хлопець може вдарити. Я повинен бути зосереджений. Не треба стояти на місці та розмінюватися з ним ударами, це погана стратегія. У нас є план, який ми реалізуємо на рингу, і я знаю, що ми виграємо цей бій. Атлас вклав мені в голову правильне мислення, тому я думаю, що наш план спрацює".

Артур Бетербієв:

"Це великий бій, який я дуже хотів, підписуючи контракт з Top Rank. Тому я дуже радий, що це нарешті станеться. Я відразу говорив промоутерам, що хочу об'єднання. Я хочу довести, що я кращий, але це можна зробити тільки боксуючи з іншими чемпіонами. Я наполегливо тренувався і тепер готовий перемагати".

Глава промоутерської компанії Top Rank Боб Арум:

"Бій Гвоздик - Бетербієв може піти за різними сценаріями. Українець - неймовірний боксер, однак Бетербієв - потужний ударник. Питання в тому, чи зможе Гвоздик нейтралізувати сильні сторони суперника. Не дати цьому бою стати рубкою, а тримати його в рамках боксерського поєдинку і, можливо, самому нокаутувати росіянина. Не факт, що це відбудеться, проте це дуже реально. Думаю, якщо Гвоздик переможе Бетербієва, ми зможемо зробити йому бій за чотири титули в майбутньому".

Промо-ролик бою Гвоздик - Бетербієв