Матч "Шахтар" - "Айнтрахт" пройде в Харкові на ОСК "Металіст" / twitter.com/fcshakhtar

14 лютого відбудеться перший матч плей-офф 1/16 фіналу Ліги Європи, в якому донецький "Шахтар" прийме у Харкові німецький "Айнтрахт" їх Франфурта.

Місцем своєї тимчасової дислокації в Харкові "Айнтрахт" вибрав готель Superior Golf & Spa, де традиційно зупиняються всі суперники "Шахтаря" в єврокубках, повідомляє "Сьогодні".

- Снігу зараз у Харкові насипало дуже багато, я такої сніжної зими давно не пам'ятаю. У нас тут гарно, як у казці, думаю, німці будуть приємно здивовані пейзажами, – розповів власник готелю Superior Юрій Сапронов. – Що стосується райдера "Айнтрахта", нічого незвичайного в ньому немає ніяких баварських ковбасок або німецьких копченостей. Або, як було в свій час з італійцями, оливкова олія певної марки і бальзамічний оцет з Модени, і ніякий інший. У "Айнтрахта" все просто і практично: головне - побільше води і фруктів. А взагалі самої вибагливої на моїй пам'яті була делегація "Мансіті": ті одразу по приїзді почали брати проби повітря в кімнатах і води в басейні. Вони привозили з собою і самий великий багаж: якісь баночки, пляшечки, коробочки. І райдер у них був на 20 аркушах, а у решти – зазвичай 7-8 аркушів. Може, тому, що "Сіті" – єдині, хто приїжджав до нас на три повних ночі і чотири дні. Інші команди, і "Айнтрахт" не виняток, заселяються за день до матчу і відлітають на наступний день після гри.

Відео дня

- Свого кухаря привозять багато команди?

- Практично всі. Але їжу готує все одно наш шеф-кухар, а їх тільки ходить з поважним виглядом і дає вказівки. У них це називається "здійснювати шеф-монтаж".

- "Айнтрахт" забронював весь готель?

- Повністю, всі 49 номерів. Так поступають всі приїжджі команди. Розселення, як я спостерігаю, що відбувається таким чином: 25-26 кімнат для гравців і тренерів, які живуть по одному. В інших номерах – адміністратори, лікарі та інший персонал. Звичайний склад делегації – близько 60-65 осіб.

- Але, кажуть, у вас в готелі є один номер, який заброньовано за Андрієм Шевченко, і ви його нікому не здаєте?

- Так, так було на кількох матчах. Ми завжди запитуємо у приїжджих команд: "Можна здати вам готель без одного номера?". У половині випадків заперечень не було. Особливо коли гостювали італійські клуби – "Наполі", "Рома"... Андрія в Італії люблять, знають. Але іноді, як і зараз з "Айнтрахтом", гості кажуть "Ні". Андрій не ображається. Раз так сталося, після матчу він буде ночувати у мене вдома. Заберу його після гри, поспілкуємося. А так для Андрія Миколайовича номер у нас завжди є. Намагаємося сказати приїжджим, що у нас номерів на один менше. Жартуємо, звичайно, але ми повинні попередити, що, хлопці, ось ви зараз вийдете на сніданок, а тут Андрій Шевченко каву п'є.