Тете (ліворуч) до 1 березня має підписати контракт з Шахтарем / ФК Греміо

Півзахисник бразильського Греміо Тете підтвердив, що найближчим часом стане футболістом "Шахтаря".

Він вже провів прощальну прес-конференцію у своєму нинішньому клубі, повідомляє SportArena з посиланням на бразильське видання Globo.

«Я трохи засмучений, але також і радий», — каже Тітці.

Відео дня

«Зараз здійснюється моя мрія грати в Європі, але з іншого боку, я не зіграв за першу команду Греміо. Одного разу я виконаю і цю мрію – повернуся і одягну футболку Греміо. Я кажу клубу «до побачення», а не «прощай».

Нещодавно Тете виступав за збірну Бразилії U-20 на чемпіонаті Південної Америки.

«Коли мене викликали, я сподівався, що повернуся і потраплю в першу команду. Коли дізнався, що так не буде, я дуже засмутився. Але тепер я маю намір багато працювати, щоб добре проявити себе в Шахтарі».

Globo стверджує, що Шахтар заплатить Греміо 10 млн євро за 40% прав на гравця. У разі перепродажу Тете Греміо отримає 15% від трансферу.

Очікується, що Тете підпише 5-річний контракт з Шахтарем.

У той же час, головний тренер Шахтаря Паулу Фонсека під час прес-конференції відмовився відповідати на питання про Тете, зазначивши, що він "говорить тільки про гравців, які є в "Шахтарі".

Під час зимового міжсезоння "Гірники" підписали чотирьох гравців: захисника Валерія Бондаренко з Олександрії, півзахисників Манора Соломона з Маккабі Петах-Тікви та Маркоса Антоніо з Ешторіла, а також форварда Данила Сікана з Карпат, який відправився в оренду в Маріуполь.

На даний момент "Шахтар" лідирує у турнірній таблиці УПЛ, маючи в своєму активі 48 очок після 19 турів, випереджаючи "Динамо" на 7 балів.