Челсі - Айнтрахт / REUTERS

У Лондоні відбувся матч-відповідь другої півфінальної пари Ліги Європи - за путівку у фінал змагалися "Челсі" та німецький "Айнтрахт" з Франкфурта. Після нічийного результату в Німеччині з рахунком 1:1 команди зіграли з аналогічним результатом на лондонському "Стемфорд Брідж". У серії пенальті точнішими були гравці лондонського клубу - 4:3.

Першими успіху в матчі досягли "Аристократи". На 28-й хвилині Азар витягнув на себе двох захисників, віддав на Лофтус-Чика, який спокійно пробив точно в дальній нижній кут - 1:0.

Тим не менш, на початку другої половини гри, на 49-й хвилині, послідувала не менш переконлива відповідь від "Айнтрахта". Гачинович вивів Йовіча на ударну позицію і той метрів з дев'яти влучив у ворота, зрівнявши рахунок.

Відео дня

Читайте такожАрсенал забивши чотири м ячі Валенсії і першим вийшов у фінал Ліги Європи

Після цього гра йшла на зустрічних курсах - обидві команди розтратили чимало можливостей. Особливо видовищним виявився овертайм - у ситуаціях, коли голкіпер "Челсі" Кепа був уже безсилий, від пропущеного м'яча господарів рятували Давід Луїз і Дзаппакоста, які по черзі виносили м'яч з порожніх воріт. В одній з останніх ігрових ситуацій м'яч влетів уже у ворота "Айнтрахта", але арбітр справедливо зафіксував порушення правил з боку гравців "Челсі". У підсумку, 120 хвилин гри закінчилися з рахунком 1:1, і командам довелося вирішувати долю протистояння в серії пенальті.

У "Челсі" з "точки" невдало пробив Аспілікуета - голкіпер Трапп відбив удар захисника "Синіх". Однак Хінтереггер і Пасієнсія відповіли люб'язністю на люб'язність - Кепа потягнув два удари поспіль, давши шанс Азару вирішити результат дуелі одним "пострілом". Півзахисник "Челсі" розвів м'яч і голкіпера по різних кутах і вивів свою команду у фінал Ліги Європи!

Челсі обіграв по пенальті Айнтрахт / REUTERS

Челсі – Айнтрахт Ф - 1:1, по пенальті - 4:3 (перший матч - 1:1)

Голи: 1:0 – 28 Лофтус-Чик, 1:1 – 49 Йовіч.

Челсі: Кепа Аррісабалага, Крістенсен (Дзаппакоста, 74), Аспілікуета, Емерсон, Давід Луїз, Ковачич, Жоржиньо, Азар, Лофтус-Чик, Вілліан (Педро, 62), Жиру (Ігуаїн, 96).

Айнтрахт Ф: Трапп, Абраам, Фалетт, Хінтереггер, да Кошта, Роді (де Гузман, 70), Костіч, Гачинович, Хасебе, Ребич (Аллер, 90), Йовіч.

Нагадаємо, що раніше першим фіналістом Ліги Європи став лондонський "Арсенал".

Вирішальний матч турніру, в якому зіграють "Арсенал" і "Челсі", пройде 29 травня в Баку.