Шахтар і Динамо зустрінуться в шостий раз в сезоні / фото: ФК Шахтар

У центральному матчі 30-го туру української Прем'єр-ліги донецький "Шахтар" прийматиме київське "Динамо". Матч відбудеться 22 травня на стадіоні "Металіст" у Харкові.

УНІАН проведе онлайн-трансляцію матчу Шахтар - Динамо.

Початок матчу - о 19.30.

Відео дня

Розклади перед грою

Доля золотих медалей чемпіонату України перед зустріччю двох грандів вже вирішена. В попередньому турі "Шахтар" обіграв "Зорю" (1:0) і за три тури до фінішу УПЛ гарантував собі чемпіонський титул. Відрив від "Динамо" становить 11 очок.

Кияни в той же час вже застовпили за собою друге місце. У "Динамо" в активі 65 очок, і відрив від "Олександрії", яка займає третє місце, становить 17 очок.

Таким чином, "Шахтар" вийде на матч у статусі дванадцятиразового чемпіона України, а для "Динамо" ця зустріч - питання престижу і можливості зіпсувати "гірникам" святкування чемпіонства, яке пройде відразу після гри.

Для головного тренера команди Олександра Хацкевича гра проти "Шахтаря" - можливо, питання збереження тренерського крісла. Білоруський фахівець у другому сезоні поспіль програв боротьбу за золото, а його контракт закінчується після закінчення чемпіонату.

Шахтар - Динамо: де дивитися матч 30-го туру чемпіонату України

Зустрічі в поточному сезоні

"Шахтар" і "Динамо" в цьому сезоні зустрінуться вже в шостий раз. У чемпіонаті України команди грали один проти одного тричі - на першому етапі обмінялися домашніми перемогами (1:0 в Києві і 2:1 у Харкові), а на другому етапі зіграли внічию в столиці (0:0).

У матчі за Суперкубок України на старті сезону "Динамо" виграло з рахунком 1:0. А в 1/4 фіналу Кубка України після нічиєї в основний час "гірники" виграли по пенальті - 1:1 і 4:3.

В цілому ж у чемпіонаті України команди грали одна проти одної 60 разів: "Шахтар" виграв 20 разів, "Динамо" - 24, ще 16 матчів завершилися внічию.

Шахтар - Динамо: прогноз букмекерів на матч чемпіонату України

Травми і дискваліфікації

Читайте такожШахтар зазнав серйозної втрати перед матчем з Динамо

У "Шахтаря" Ісмаїлі не зможе вийти на поле через травму, а Тарас Степаненко - через перебір жовтих карток. У "Динамо" дискваліфікований нападник Назарій Русин. У лазареті у киян перебувають Фран Соль, Віталій Миколенко, Беньямін Вербич, Віталій Буяльський та Тамаш Кадар.

Орієнтовні склади

"Шахтар": Шевченко, Болбат, Кривцов, Хочолава, Матвієнко, Алан Патрік, Маркос Антоніо, Коваленко, Тайсон, Марлос, Мораес

"Динамо": Бойко, Кендзьора, Бурда, Шабанов, Сідклей, Шепелєв, Сидорчук, Шапаренко, Циганков, де Пєна, Бесєдін

Арбітр

Головним арбітром матчу призначено Ярослава Козик з Мукачевого.