Збірна України / REUTERS

Збірна України U-20 стала чемпіоном світу з футболу. У фінальному матчі українці з рахунком 3:1 обіграли збірну Південної Кореї.

Збірна України пропустила уже в дебюті гри. Данило Безкоровайний збив суперника на лінії штрафного майданчика, арбітр переглянув відеоповтор і вказав на "точку". Андрій Лунін не врятував - Лі Кан Ін впевнено реалізував одинадцятиметровий.

Відігратися українцям вдалося на 34-й хвилині. Стандарт у штрафному південнокорейської збірної завершився голом Владислава Супряги, який розвернувся і відправив м'яч у нижній кут воріт.

Відео дня

Читайте такожУкраїна - Південна Корея: онлайн і відео голів фіналу чемпіонату світу з футболу U-20

На 52-й хвилині Супряга оформив дубль - після пасу Юхима Коноплі нападник "Динамо" вийшов на голкіпера і низом пробив у дальній кут.

На 70-й хвилині збірну України врятував Лунін - голкіпер зреагував на удар головою з близької відстані, після чого м'яч ще й влучив у поперечину.

В кінці матчу Георгій Цітаїшвілі протягнув м'яч зі своєї половини поля і точно пробив у дальній кут, поставивши крапку у матчі.

Збірна України U-20 вперше стала чемпіоном світу.

На світовій першості українська збірна виграла шість матчів з семи, а ще в одному зіграла внічию.

Читайте такожЗбірна України U-20 - чемпіон світу: яскраві фото церемонії нагородження

Україна - Південна Корея - 3:1

Голи: Супряга, 34, 52, Цітаїшвілі, 89 - Лі Кан Ін, 5 (з пенальті)

Україна: Лунін, Безкоровайний, Бондар, Сафронов, Корнієнко, Конопля, Дришлюк, Хахльов (Чех, 57), Цітаїшвіли, Булеца (Кащук, 88), Супряга (Сікан, 63)

Південна Корея: Лі Кван Єп, Хван Те Хен, Чи Джі Сіль, Кім Хьюн Ву, Лі Чже Ік, Чой Джун (Чи Ку Гук, 80), Кім Се Юн (Розум Геть Сан, 46), Кім Чжун Хв, Чжо Єп Кк (Чжон Се Джин, 46), Лі Кан Ин, О Се Хун

Сборная Украины / REUTERS

Як повідомляв УНІАН, у півфіналі ЧС-2019 збірна України обіграла збірну Італії.