У Краматорську з 2015 року проходять турніри в пам'ять про Степана Чубенка / фото: artemgetman.blogspot.com

Клуб Першої ліги краматорський "Авангард" увічнив пам'ять свого воротаря Степана Чубенка, який в 2014 році потрапив у полон бойовиків так званої "ДНР" і був розстріляний.

На офіційному сайті "Авангарду" в розділі "клуб" з'явився розділ "Степан Чубенко. Навіки перший".

У той же час Українська асоціація футболу на своєму офіційному сайті повідомила про те, що, починаючи з вересня 2019 року турнір пам'яті Чубенка у Краматорську буде проходити під егідою УАФ. У турнірі прийматимуть участь команди футбольних шкіл Краматорська.

Відео дня
fcavangard.com

У липні 2014 року 16-річний Чубенко був затриманий бойовиками батальйону "Керч" на вокзалі Донецька через жовто-синю стрічку на рюкзаку і шарф "Карпат". Хлопця катували, вибивши йому зуби, а потім розстріляли в окопі, зробивши кілька пострілів у голову.

У 2017 році троє бойовиків, причетних до вбивства Чубенка, були заочно засуджені до довічного позбавлення волі.

На початку війни на Донбасі Чубенко, який був воротарем юнацької команди "Авангарду", брав участь у мітингах на підтримку цілісності України, носив продукти і воду українським військовим, а також зняв з міської площі прапор так званої "ДНР". Посмертно Чубенко був нагороджений орденом "Народний герой України".

УНІАН раніше також повідомляв про те, що український боксер Олександр Гвоздик висловився про війну на Донбасі, заявивши, що "це все бізнес".