Українцям до виходу на Євро-2020 залишилося набрати 4 очки / фото: УАФ

Збірна України сьогодні, 11 жовтня, проведе шостий матч в рамках кваліфікації на Євро-2020. У Харкові на ОСК "Металіст" команда Андрія Шевченка зустрінеться з аутсайдером своєї відбіркової групи - збірною Литви.

УНІАН буде вести онлайн-трансляцію матчу Україна - Литва.

Початок зустрічі - о 21.45.

Відео дня

Україна - Литва: де дивитися матч по ТБ

Збірна Литви

У лютому у Литви змінився тренер - ним став Вальдас Урбонас. При ньому команда стартувала у кваліфікації на Євро-2020 з виїзної поразки від Люксембургу (1:2). Потім перервати серію поразок вдалося в товариському матчі проти Азербайджану (0:0).

У червні Литва набрала своє поки що єдине очко у відборі в матчі проти Люксембургу, зігравши внічию (1:1). Але слідом команда розгромно програла Сербії (1:4).

Далі - гірше. У вересні вдома литовці поступилися українцям з рахунком 0:3, а на трибунах було навіть більше шанувальників команди Шевченка. Ще один розгром стався через кілька днів - Литва знову на домашній арені була розгромлена, але на цей раз - португальцями (1:5).

Безвиграшна серія збірної Литви на даний момент налічує чотирнадцять матчів. У групі B у команди останнє місце та одне очко в активі.

Литві не допоможе капітан Віктор Чорних, а також ключові хавбеки Мантас Кукліс і Вікінтас Слівка.

Україна - Литва: прогноз букмекерів

Збірна України

Українська збірна яскраво проводить відбірковий турнір на чемпіонат Європи. У п'яти матчах "жовто-сині" зуміли набрати 13 очок і впевнено очолюють групу B.

На старті кваліфікації Україні вдалося зіграти внічию з Португалією (0:0), а потім завдяки автоголу Жерсона Родрігеса на останніх секундах обіграти на виїзді Люксембург (2:1).

У березні Україна досить несподівано здобула одну з найяскравіших перемог в історії, здолавши Сербію у Львові - 5:0.

Далі команду Шевченка чекала ще одна зустріч з непоступливим Люксембургом. Перемога відбулася, але з величезним скрипом - 1:0.

У вересні українці "не помітили" литовців (3:0), а також провели товариську гру з Нігерією - 2:2.

Андрій Шевченко не уникнув кадрових втрат. Воротар Денис Бойко і захисник Микита Бурда з "Динамо" знаходяться в лазареті, тому в центрі захисту і в воротах, швидше за все, ставка буде зроблена на "гірників" - Андрія Пятова і зв'язку Кривцов-Матвієнко.

Перемога проти литовців значно наблизить українців до дострокового виходу на Євро-2020. В такому випадку в грі з португальцями команду влаштує нічия.

Орієнтовні склади

Литва: Шеткас, Воробйовас, Паліоніс, Гірдвайніс, Міколюнас, Шимкус, Голубіцкас, Матулевічюс, Жулпа, Вербіцкас, Лаукжеміс.

Україна: Пятов, Болбат, Кривцов, Матвієнко, Миколенко, Степаненко, Марлос, Зінченко, Ярмоленко, Коноплянка, Яремчук.

Слова перед матчем

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко:

"Я абсолютно не згоден з тим, що в разі перемоги матчі з Португалією і Сербією будуть не так важливі. Перед нами завдання виграти завтрашній матч і потрібно зіграти два на певному рівні. Це я передаю настрій хлопцям. У них є відповідальність перед вболівальниками, а турнірна таблиця говорить про те, що є варіанти. На кожен матч потрібно налаштовуватися як на перемогу".

Головний тренер збірної Литви Вальдас Урбонас:

"Збірна України, укомплектована дуже добре на всіх позиціях, у чому ми переконалися в першій грі у нас у Вільнюсі. Ми зробили висновки після нашої першої зустрічі та постараємося не допускати тих помилок, які робили. Підготовку до цієї гри порушили травми деяких наших ключових гравців. З іншого боку, це хороша можливість проявити себе іншим нашим гравцям".

Арбітр

Судити матч буде бригада арбітрів на чолі з представником Австрії Гаральдом Лехнером.