Шукюр багато років був лідером збірної Туреччини / фото: uefa.com

Колишній нападник збірної Туреччини та бронзовий призер чемпіонату світу 2002 року Хакан Шукюр змушений працювати таксистом в США через проблеми з урядом на батьківщині.

Читайте такожЗіграє в 53 роки: найстарший професійний футболіст світу продовжив контракт зі своїм клубом

Про це повідомляє Record.

Відео дня

48-річний екс-футболіст кілька років тому вступив в партію президента Туреччини Реджепа Ердогана, але потім залишив її через високий рівень корупції.

Уряд заморозив всі рахунки та власність Шукюра, який був змушений мігрувати в США. У 2016-му Шукюр був оголошений в турецький розшук за підозрою в причетності до спроби державного перевороту.

Вже в США Шукюр відкрив кафе, але був змушений його закрити через тиск невідомих осіб. Тепер колишній футболіст живе у Вашингтоні та працює в таксі.

"Я повинен працювати, бо у мене нічого немає. Ердоган забрав у мене все - право на свободу, право на самовираження, на працю. В магазин моєї дружини летіли камені, я і мої діти отримують погрози. Мій батько тимчасово був заарештований в Туреччині, а все майно конфісковано", - зізнався екс-форвард.

Хакан Шукюр провів більше ста матчів за збірну Туреччини, а також виступав за "Галатасарай", "Інтер" і "Парму". Він є автором найшвидшого гола в історії чемпіонатів світу - на ЧС-2002 Шукюр вразив ворота корейців на 11-й секунді.

УНІАН раніше повідомляв про те, що один з найкращих боксерів України працює далекобійником в США.