Суркіс чекає загального рішення всіх клубів по оренді гравців / dynamo.kiev.ua

Президент київського "Динамо" Ігор Суркіс розповів, як можна підвищити інтерес вболівальників до матчів української Прем'єр-ліги.

Читайте також"Дружина - персональний тренер": легіонер Динамо показав, як підтримує форму на карантині (відео)

Керівник киян дав коментар в ефірі програми "Великий футбол".

Відео дня

"Якщо б першим кроком ми дозволили нашим  орендованим футболістам грати у всіх матчах, навіть проти нас, як це прийнято в усьому світі, то, думаю, на цьому етапі наш чемпіонат піднявся б на якісно новий рівень.

Але для цього потрібно дозволити грати всім, щоб це не було винятком. Щоб, наприклад, не було такого, що я дозволяю Лєднєву грати проти "Динамо". Я роблю дзеркально все, що робить "Шахтар" в цьому плані. А "Шахтар" дзеркально робить все, що робить "Динамо".

Тому, насамперед, потрібно підняти інтерес. А як це зробити - це наявність якісних футболістів. Зобов'язати всі клуби, в яких футболісти грають в оренді, щоб вони продовжували виходити на поле навіть проти тих команд, яким належать. Це можуть зробити УПЛ і УАФ, у них є ці важелі", - зазначив Суркіс.

Президент клубу додав, що це може бути тимчасова міра:

"Динамо" і "Шахтар" диктують правила? Ми нічого такого не робимо, просто говоримо про те, що ми повинні домовитися, щоб наші футболісти могли боротися проти нас точно так само, як це роблять проти інших команд. Хоча б на якомусь етапі, 2-3 роки, поки чемпіонат не підніметься на новий рівень".

Нагадаємо, УПЛ була зупинена на невизначений термін через пандемію коронавірусу.

УНІАН раніше повідомляв про те, що "Динамо" вирішило достроково вийти з карантину.