Александер Чеферін / REUTERS

Президент УЄФА Александер Чеферін прокоментував ситуацію з зупинкою футбольного сезону і його можливим відновленням.

Про це Чеферін сказав в інтерв'ю corriere.it.

"Пріоритетом є здоров'я уболівальників, гравців та тренерів. Я вважаю, що є варіанти, які дозволять нам дограти сезон. Можливо, доведеться грати без глядачів, але найважливіше, на мій погляд - проводити матчі. У такий непростий час це ощасливить людей, навіть якщо вони зможуть дивитися ігри тільки по ТБ. Краще грати без глядачів, ніж не грати взагалі. З часом ми повернемося до нормального життя і ще побачимо повні стадіони", - сказав Чеферін.

Відео дня

"Зараз рано говорити, що ми не зможемо дограти сезон. Наслідки будуть дуже серйозними для клубів і ліг. Ми можемо завершити його, але потрібно поважати рішення влади і чекати їх дозволу, щоб повернутися", - додав він.

За словами Чеферина, в УЄФА немає крайніх термінів для проведення фіналів єврокубків, а також точних строків для завершення сезону 2019-2020.

Читайте такожФІФА може скасувати всі матчі національних збірних у 2020 році

"Якщо нам вдасться відновити сезон досить скоро, то національні чемпіонати і єврокубки можна буде проводити паралельно. Крайнього терміну для фіналів Ліги чемпіонів і Ліги Європи немає. Все залежить від того, коли ми знову почнемо грати. Конкретних термінів завершення сезону 2019-2020 теж немає. Ми вивчаємо різні варіанти".

Однак, за словами Чеферина, завершити сезон восени "досить проблематично, так як це сильно позначиться на календарі наступного сезону".

Раніше УНІАН також повідомляв про те, що УЄФА розглядає нові дати для проведення фіналів єврокубків.