Рінат Ахметов вперше за довгий час дав інтерв'ю / YouTube / FC Shakhtar Donetsk

Президент "Шахтаря" Рінат Ахметов вперше прокоментував прихід екс-тренера "гірників" Мірчі Луческу в київське "Динамо".

Слова Ахметова наводить офіційний сайт "Шахтаря".

Ахметов підкреслив, що Луческу був готовий залишатися в "Шахтарі", але донецький клуб не став продовжувати співпрацю з тренером:

Відео дня

"Це його вибір. Це його право. Контракт у нього закінчився? Закінчився. Ми новий контракт не запропонували? Не запропонували. Він готовий був залишатися? Готовий був залишатися. Ми вибрали трошки інший шлях. Сказати, що я прийняв тоді неправильне рішення, що менеджмент там, хтось мене збив з пантелику - це взагалі неправильно".

"Як можна вважати? Ми прийняли рішення, запросили Паулу Фонсеку і виграли три чемпіонати поспіль. Ми все виграли. І з великим-великим відривом. І з Каштру ми четвертий виграли і знову дійшли до півфіналу Ліги Європи, продемонстрували красивий футбол. Ну ось і все", - додав Ахметов.

Він підкреслив, що "Динамо" не прогадало з призначенням румунського фахівця:

Читайте також"Я хочу жити": Луческу розповів, як довго планує тренувати

"У Луческу ж немає контракту довічного, що навіть коли він перестав бути головним тренером "Шахтаря", що ми йому дали контракт ще там на 10 років або на 20 років, що він повинен представляти якісь інтереси "Шахтаря". Ні, Луческу - вільна людина. Це його право, його вибір і його відповідальність. І брати Суркіси - це інший клуб. Вони теж мають право запросити. Вони запросили, вгадали, вийшли з поганого психологічного стану і на сьогоднішній день святкують заслужене чемпіонство. Молодці".

Президент "Шахтаря" побажав Луческу ще багато років працювати у футболі:

"Дай Бог, щоб він ще, можливо, довгі роки служив футболу, щоб у нього було все добре. А у нас ще краще".

Також Ахметов відповів на питання про те, чи спілкується він з Луческу:

"Ні, з Мірчею я давно не спілкувався".

Мірча Луческу: кар'єра в "Динамо"

  • Луческу, який очолював "Шахтар" протягом 12 років, минулого літа прийняв київське "Динамо".
  • Під його керівництвом кияни виграли Суперкубок України, вперше за чотири роки змогли подолати кваліфікацію Ліги чемпіонів, посіли третє місце у своїй групі ЛЧ, а в плей-офф Ліги Європи дійшли до 1/8 фіналу. В квітні "Динамо" достроково стало чемпіоном України, а також вийшло у фінал Кубка України.
  • У "Динамо" Луческу став дев'ятиразовим чемпіоном України. Він - перший тренер, який вигравав чемпіонат і з "Шахтарем", і з "Динамо".
  • Луческу розповів, що змінив у "Динамо" після свого приходу.