Ліонель Мессі / фото REUTERS

Зірковий нападник "Барселони" Ліонель Мессі назвав двох найкращих тренерів, під керівництвом яких йому доводилося грати.

Про це він сказав в інтерв'ю La Sexta, передає Marca.

Аргентинець виділив Пепа Гвардіолу і Луїса Енріке.

Відео дня

"У Пепа є щось особливе, він змушує вас дивитися на речі по-іншому: як він готується до матчів, як потрібно захищатися, як атакувати... Він точно скаже вам, якою буде гра, як вам потрібно атакувати, щоб перемогти.

Мені пощастило, що я провів багато часу з Гвардіолою і Луїсом Енріке - двома найкращими. Вони багато чому навчили мене у футболі, у тому числі тактичній мудрості", - сказав Мессі.

Читайте такожФІФА The Best: оголошено найкращого тренера року, автора найкращого голу і переможців в інших номінаціях (фото, відео)

Під керівництвом Гвардіоли Мессі виступав з 2008 по 2012 роки, а Луїс Енріке тренував аргентинця з 2014 по 2017-й. З цими наставниками Мессі загалом три рази виграв Лігу чемпіонів зі своїх чотирьох.

Відзначимо, що в "Барселоні" Мессі також грав під керівництвом Франка Райкарда, Тіто Віланови, Херардо Мартіно, Ернесто Вальверде, Кіке Сетьєна, а зараз працює з Рональдом Куманом.

У збірній Аргентини у нього було дев'ять наставників: Хосе Пекерман, Альфіо Басіле, Дієго Марадона, Серхіо Батіста, Алехандро Сабелья, Херардо Мартіно, Едгардо Бауса, Хорхе Сампаолі і нинішній тренер команди Ліонель Скалоні.

Вас також можуть зацікавити новини: