Дем'яненко впевнений, що відсутність Циганкова позначиться на грі Динамо / фото dynamo.kiev.ua

Колишній футболіст і тренер "Динамо" Анатолій Дем'яненко і легенда "Шахтаря" Сергій Ященко поділилися очікуваннями від всеукраїнського дербі.

УНІАН буде вести онлайн-трансляцію матчу Шахтар - Динамо.

Читайте такожВсеукраїнське дербі в нових реаліях: анонс матчу Шахтар - Динамо

Відео дня

Експертів цитує Zbirna.com.

"Шкода, що такий матч пройде без глядачів. Враховуючи принциповість поєдинку, байдуже, де він відбудеться, тому не бачу нічого страшного для "Шахтаря", якщо він прийме "Динамо" в Києві, на НСК "Олімпійський". Ситуація з підготовкою команд зараз нестандартна, і результати спарингів ні про що не говорять. В контрольних зустрічах динамівцям і "гірникам" було важливо відновити почуття партнера.

Без Циганкова, який, швидше за все, не зіграє проти "Шахтаря", у "Динамо" менше шансів здобути очки в цьому матчі. Підстьобнути киян здатна хіба що тільки "Зоря". Враховуючи гостроту боротьби за друге місце, "Динамо" доведеться грати тільки на перемогу. Тому важко передбачити підсумок. Мені здається, все може завершитися бойовою нічиєю", - заявив Дем'яненко, пророкуючи рахунок 1:1.

Ященко, своєю чергою, спрогнозував мінімальну перемогу "гірників" з рахунком 2:1 і пояснив свою позицію:

"Необхідних зборів після карантину ні "Шахтар", ні "Динамо", не пройшли. І в якому стані ми їх побачимо, незрозуміло. У такій ситуації, думаю, важливою і визначальною є думка в грі, вміння швидко адаптуватися до незвичного стану. Долю матчів буде вирішувати майстерність окремих виконавців.

"Динамо" часто нівелювало перевагу "Шахтаря" за рахунок командної гри. Нині з цим буде складніше. Але, щоб кияни геть втратили ігрові зв'язки, я в таке не вірю. Клубам УПЛ для відновлення тонусу багато часу не потрібно. У "Шахтаря", як мені здається, в цілому більше впевненості у своїх силах, тому поставлю на мінімальну перемогу "гірників".

Стартовий свисток на "Олімпійському" прозвучить о 17.00. Це буде перша офіційна гра для обох команд після виходу з карантину.

УНІАН раніше повідомляв про те, що футболісти "Шахтаря" і "Динамо" здали тести на коронавірус перед всеукраїнським дербі.